Afbeelding
Foto: Carmen

Gemeente Bergen op Zoom lanceert nieuwe site

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Gemeente Bergen op Zoom heeft 7 april een nieuwe website gelanceerd die beter aansluit bij de wensen en informatiebehoefte van bezoekers.

Belangrijke informatie is nu eenvoudig te vinden. Ook op het gebied van toegankelijkheid is er veel veranderd. Zo is de nieuwe website op ieder apparaat goed te gebruiken. Bezoekers met een visuele beperking kunnen gebruikmaken van een voorleeshulp. Onderdeel van de nieuwe website is ook een geheel vernieuwd raadsinformatiesysteem (RIS). Dit systeem biedt grote voordelen voor zowel de gemeenteraad als voor de websitebezoeker. De afgelopen weken konden websitebezoekers de nieuwe website al proberen. Dit leverde tientallen reacties op. Deze feedback gebruikte het projectteam om de website verder te verbeteren.
Tips en verbeterpunten voor de nieuwe website hoort de gemeente graag. Op iedere webpagina kan de bezoeker een reactie achterlaten. Reacties kunnen ook per mail naar: communicatie@bergenopzoom.nl


Heroverwegen voorlopige belastingaanslagen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - De VVD fractie is uiteraard blij met alle acties die door het college worden genomen in deze bijzondere tijd om de ondernemers te helpen deze crisis te overleven. Onder andere door het mogelijk maken om de gemeentelijke belastingen later te voldoen. Toch rest bij de liberalen nog een vraag aan het college van b en w.

'Sommige gemeentelijke belastingen, bijvoorbeeld de toeristenbelasting, worden aan het begin van het jaar als schatting vastgesteld en dan periodiek geïnd. Na afloop van het jaar wordt dan op basis van de werkelijk te betalen belasting de eindafrekening opgemaakt. Na aanvang van het belastingjaar kan aan de belastingplichtige een voorlopige aanslag worden opgelegd tot ten hoogste het bedrag waarop de aanslag over dat jaar vermoedelijk zal worden vastgesteld. Ondernemers die overnachtingen aanbieden hebben ook voor dit jaar een op die schatting gebaseerde aanslag gehad en daar deels ook al op betaald. Uitstel van betaling is uiteraard mooi, maar de nieuwe werkelijkheid is dat het aantal overnachtingen dit jaar substantieel minder zal zijn dan afgelopen jaren. Aan het einde van dit jaar zal dan ook een stevige correctie in de aanslag volgen met vele terugbetalingen. Daarom willen wij vragen zo snel mogelijk alle op gebruik en verbruik gebaseerde gemeentelijke belastingen te beoordelen op de invloed van de crisis hierop.' Namens de VVD-fractie, Maarten van ‘t Hof, raadslid.


Asperge-foodbox ook online verkrijgbaar

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Het 'witte goud' van de Brabantse Wal steekt letterlijk de kop weer op. Er zijn weer asperges van de Brabantse Wal! Maar het is geen geheim dat de asperge het in deze crisistijd moeilijk heeft. Daarom bedachten de telers, ProefMei en Uitstreekend samen de foodboxen van het witte goud.

Zo kun je dit heerlijke streekproduct gewoon online bestellen. De eerste boxen gingen donderdag 9 april om 17.00 uur online via de website uitstreekend.nl Als je besteld hebt, kun je je box afhalen in de online drive thru bij het Delta Agrifood Business Center (DABlab) aan de Van Konijnenburgweg 24 tegenover de meubelboulevard in Bergen op Zoom. De ingang is aan de Zuidzijde Haven. Iedere donderdag en vrijdag afhalen tussen 16:00- 20:00 en zaterdag tussen 10:00-13:00. Aspergepakketten laten bezorgen kan ook, in het gebied de Brabantse Wal en Tholen.

Afbeelding