Besluiten college van b en w

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders heeft onder meer de volgende besluiten genomen:

Woningbouwmatrix 2019 – 2020        

Het college stemt in met de geactualiseerde woningbouwmatrix 2019-2020 en zendt deze toe aan de provincie Noord-Brabant. De woningbouwmatrix geeft inzicht in de gereedgekomen woningen in 2019, de nog geplande woningbouw en de fasering.


Subsidie Stichting AED 2020        

Het college verleent een eenmalige subsidie van €10.000 aan de stichting AED. Met dit bedrag zet de stichting zich in om Bergen op Zoom hartsafe te houden, bijvoorbeeld door het vervangen van oude AED's en zich te richten op advies- en informatietaken.

Leges huwelijk op locatie        

In reactie op een klacht besluit het college vast te houden aan het huidige beleid ten aanzien van huwelijken op locatie en de daarbij behorende legestarieven. Tegelijk besluit het college leges ten aanzien van huwelijk op locatie ingaande 2021 aan te passen. Het college informeert hierover de klager en de gemeenteraad.


Last onder dwangsom kinderdagverblijf

Het college legt de houder van een kinderdagverblijf een last onder dwangsom ter hoogte van € 3000,- op ter naleving van de Wet kinderopvang. Die kan tot 3 mei 2020 de overtreding ongedaan maken.


Uitstel heffing door coronacrisis

Ondernemers krijgen financiële ruimte door lokale belasting uit te stellen tot 30 juni 2020.