'Beestjes, Bijtjes en Beitjes...' en Corona

LEPELSTRAAT - 'We lezen dat het er steeds minder worden, de bij sterft uit, bijna geen vlinders meer, vogeltjes vinden geen groen meer enzovoort.'

Nou, Frank en Carola Hereijgers weten misschien wel hoe dat komt. "Ze zijn namelijk allemaal naar de Polderweg in Lepelstraat verhuisd. Hier zitten de tuinen vol met vogels en is de vlinderstruik donker gekleurd van de vlinders, bijen, hommels en hoornaars. Maar niet alleen in de tuin, ook op de aspergevelden en in de aardbeienkas is het voor dierenliefhebbers een paradijs. Kwikstaartjes, die hun nestje bouwen in de aardbeienpotten en andere hoekjes binnen. Ze leven van de vliegjes en mugjes die er ook leven. Goede werknemers zijn het dus ook, ze eten ook beestjes die wij eigenlijk niet binnen willen op de planten. Tussen de aspergebedden en dan vooral in de avondschemering, hazen, reeën en allerlei vogels die op onvindbare plekjes hun eitjes leggen, uitbroeden en altijd te snel weer uitvliegen.

We zitten in een raar tijdperk, het corona-virus maakt iedereen wat nerveus en voorzichtig. Ook wij doen ons uiterste best om voor onszelf en onze bezoekers te zorgen. Maximaal 4 mensen naast onszelf in de winkel, wassen, boenen, posters, sprayen, afstand houden. Zorgen voor de heerlijkste producten en vitamines, aardbeien, asperges, Thoolse nieuwe aardappelen en zeegroenten. Op afstand een vriendelijk woord vinden we nog steeds belangrijk.

En bent u het binnen zijn beu, loop, fiets of rijd dan eens een rondje door de polder. Wij houden ervan, u vast ook en met een beetje geluk komt u nog familie konijn of de twee zussen hertjes tegen. Ze houden altijd voldoende afstand."