Zwanger

Een Belg zit te klagen en zegt: “Twee jaar geleden ben ik op vakantie geweest naar de bergen en toen is mijn vrouw zwanger geworden. Vorig jaar ben ik op vakantie geweest naar zee en toen is mijn vrouw weer zwanger geworden. Ik weet nog niet waar ik dit jaar naar toe ga, maar ik neem mijn vrouw deze keer in ieder geval mee.”


Streepje

De onderwijzer vraagt aan Johnny: “Wat is jouw achternaam?” Sasteljatovieas – Zujetchosterowski. “Hoe schrijf je dat”, vraagt de onderwijzer. “Met een streepje ertussen”, antwoordt Johnny.


Australië

Er komt al jarenlang een man in een café en bestelt dan twee pilsjes. Op de vraag van de kastelein waarom hij er steeds twee bestelt, antwoordt hij dan ‘één voor mijzelf en één voor mijn broer in Australië’. Op een gegeven moment komt de man weer in het café en bestelt één pilsje. De kastelein vraagt of er toch niks gebeurd is met zijn broer. “Nee”, antwoordt hij, “ik ben gestopt met drinken.”


Fles

Er loopt een Belg in de woestijn en hij ziet daar een schildpadje op z’n rug liggen. Hij zet dat schildpadje recht en plotseling verschijnt er een geest. De geest zegt: “Je mag een wens doen voor je goede daad.” “Geef mij maar een fles Spa die nooit leeg gaat”, zegt de Belg. De geest vervult zijn wens. Even later ziet de Belg weer een schildpadje op zijn rug liggen. Hij zet dat beestje recht en weer verschijnt de geest. “Je mag nog een wens doen”, zegt de geest. “Geef mij nog maar zo’n fles”, zegt de Belg.


Verslapen

Een ambtenaar komt veel te laat op zijn werk. Zijn chef staat hem al op te wachten en vraagt 'waar kom je nou vandaan'? "Ik heb me verslapen", zegt de ambtenaar. "Oh, neem me niet kwalijk", zegt de chef, "ik wist niet dat je thuis ook werkte."


Nonnekes

Drie 'nonnekes' gaan een busreis maken. Na een half uurtje rijden gaat het eerste nonnetje naar de chauffeur met een handjevol nootjes. "Oh, lekker", zegt de chauffeur. Weer een half uur later gaat het tweede nonnetje met een handjevol nootjes naar de chauffeur. "Dank je wel", zegt de chauffeur. Na weer een half uur rijden gaat het derde nonnetje met een handjevol nootjes naar de chauffeur. "Nee, dank je", zegt de chauffeur, "ik heb er genoeg." Hij vraagt: "Maar waarom kopen jullie eigenlijk die nootjes als je ze allemaal weggeeft?" Waarop het nonnetje antwoordt: "Wij lusten alleen het chocolade bovenlaagje."


Juwelier

Moos en Saar komen voorbij een juwelier en Saar blijft met open mond staan kijken naar de halskettingen die in de etalage uitgestald liggen. “Vind je dat nou zo mooi”, zegt Moos. “Nou goed dan”, gaat Moos verder, “dan gaan we morgen nog een keer kijken.”


Schoonmoeder

In het centrum van Groningen loopt een begrafenisstoet met wel driehonderd man erachter. Vlak achter de kist loopt een man met een Duitse Herder. Nieuwsgierig vraag ik aan die man met de Duitse Herder wie er in de kist ligt. Nou zegt de man: “In die kist ligt mijn schoonmoeder en het trieste geval is, dat ze is doodgebeten door mijn Duitse Herder.” Op mijn vraag of ik die Duitse Herder niet kan kopen, antwoordt de man: “achter aansluiten.”



Staking

De stakingsleider zegt tegen zijn gehoor: "Mannen, we laten ons eigen niet op onze kop schijten. We doen onze bek open."