Afbeelding
Foto:

20 jaar Autobedrijf Van Oorschot

BERGEN OP ZOOM – De tijd is voorbij gevlogen. “Logisch, want als je er elke dag zin in hebt dan vliegt de tijd voorbij.” Aan het woord zijn Pascal en Stephan van Oorschot, die vieren dat hun Autobedrijf dit jaar twintig jaar bestaat. Dat de volgende twintig jaar net zo snel voorbij zullen gaan, weten ze nu al bijna zeker.

Ook voor Autobedrijf Van Oorschot is de coronacrisis een vreemde tijd. Maar het is wel een tijd waarin het werk doorgaat. Mensen rijden tijdelijk wat minder, maar dat geeft tijd voor het onderhoud aan de auto, en de apk-keuringen gaan gewoon door. Corona of geen corona: broers Pascal en Stephan van Oorschot houden van hun werk en van hun klanten. Wat hen betreft is de combinatie van werken aan mooie auto’s en werken met bijzondere klanten onverslaanbaar.
Als liefhebbers weten Stephan en Pascal als geen ander dat een auto een groot en waardevol bezit is. Het vertrouwen van klanten belonen is wat hen betreft al twintig jaar een soort erecode. Onderhoud, reparatie, apk, airco-service en schadeherstel: het is allemaal in goede en vertrouwde handen bij Autobedrijf Van Oorschot, en het merk, type of bouwjaar van een auto doen niet ter zake, want voor Pascal en Stephan – en de deskundige jongens in hun werkplaats - heeft geen enkele auto geheimen. Met een splinternieuwe hybrideauto werken ze even vanzelfsprekend als met een oude carburatiemotor. “Toen we twintig jaar geleden begonnen hadden we allebei al veel ervaring opgedaan in autobedrijven”, zeggen de broers Van Oorschot. “Die ervaring deed bij ons de wens ontstaan om een eigen bedrijf te beginnen dat zich onderscheidt van de rest. Dat doen we door kwaliteit te bieden en transparant te zijn. Dat merken onze klanten: kapotte onderdelen bewaren we, zodat we onze klanten kunnen laten zien wat er mis was en waarom een onderdeel vervangen moest worden. Dat begrip vinden we belangrijk, want soms zijn reparaties kostbaar. Daarom spreken we elke reparatie uitgebreid door.”


Beste opties binnen elk budget

Autobedrijf Van Oorschot weet ook voor elke klant de perfecte nieuwe of gebruikte auto te vinden. Dat proces begint ook weer met transparantie. “Wij verkopen alleen auto’s die we zelf zouden willen kopen”, klinkt het beslist. “en dan maakt het niet uit of iemand 1000 euro of 40.000 euro te besteden heeft. Wij zoeken de beste auto, met de laagste kilometerstand en de beste opties binnen elk budget. En of die auto nou uit binnen- of buitenland komt, wij staan altijd garant voor een kloppende kilometerstand en een sluitende historie.”
Autobedrijf Van Oorschot heeft inmiddels de nodige bekendheid vergaard als Porsche-specialist. Inmiddels heeft het bedrijf zich ook verdiept in het onderhoud van campers. Dat gebeurde nadat een bekende bedrijfswagendealer verdween uit Bergen op Zoom: “We kunnen onze klanten immers niet in een gat laten vallen”, zeggen de broers beslist, “als onze klanten iets nodig hebben, dan zijn wij er. Zo is het al twintig jaar, en wat ons betreft verandert dat de komende 20 jaar niet.”