Corona

Corona raakt ons allemaal

al ben je arm of rijk

Het virus nekt ons allemaal

voor blank of bruin gelijk

Toch is de saamhorigheid nu groot

het brengt het beste in ons boven

Want ondanks al die narigheid

gaan wij weer in elkaar geloven

Al liggen ziekenhuizen overvol

en is er zoveel leed

De mensen geven om elkaar

het is maar dat je het weet


Bob van Vliet



Sam’s inzameling van kleding afgelast

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - De halfjaarlijkse kledinginzameling in Halsteren en Lepelstraat, die dit voorjaar gepland stond voor zaterdag 25 april aanstaande, gaat vanwege de problemen rond het coronavirus niet door. Heel jammer, maar helaas niets aan te doen. We hopen van harte dat we u in het najaar weer van dienst kunnen zijn met onze inzameling en ook op u mogen rekenen.
Organisatie Sam’s kledingactie St. Martinuskerk en H. Quirinuskerk.


Evenement Tholen wordt verplaatst

THOLEN - Vanwege de huidige omstandigheden en maatregelen heeft Stichting Tholen Sterk, in deze verdrietige Corona periode, de ingrijpende beslissing moeten nemen om de Havendagen 2020 én bevrijdingsactiviteiten te verplaatsen naar 2021. Dit besluit is in zorgvuldig overleg met de Gemeente Tholen genomen en bovenal uit respect voor de bevolking. genomen. Het bestuur van Tholen Sterk heeft daarom een nieuwe datum vastgesteld, namelijk van 2 tot en met 5 juni 2021. Wij stellen verder alles in het werk om het volledige programma te verplaatsen.


Politieke fracties aan de slag voor reset

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Donderdag 2 april zijn elf van de twaalf fracties uit de gemeenteraad digitaal bijeen gekomen. Na een inleiding over noodzaak om te komen tot een nieuw bestuur van de gemeente door burgemeester Frank Petter, hebben de fracties met elkaar de mogelijkheden besproken om tot een reset te komen. 'Na een goede discussie is geconcludeerd dat een volledige reset voor 1 mei de definitieve keuze is waar alle partijen zich achter scharen. Deze keuze houdt in dat het focusakkoord en de bemensing van het college voor 1 mei met elkaar wordt afgerond. Na 1 mei is er geen sprake meer van coalitie of oppositie. Alle wethouders die plaats gaan nemen in het college zitten er op persoonlijke titel en niet namens een partij. De komende weken gaan de fracties intensief aan de slag om het focusakkoord af te maken en om te komen tot het beste college voor de gemeente. Bij de bijeenkomst was ook de PvdA aanwezig. Er is hen nadrukkelijk gevraagd om weer mee te doen. De fracties hechten er veel waarde aan om de reset raadsbreed te doen. De BSD was afwezig vanwege hun opvatting over digitale bijeenkomsten in het kader van de reset. Zij zijn intussen bijgepraat over de uitkomsten'. Namens de fracties: Ad Verbogt en Arjan van der Weegen.