Hart onder riem ondernemers

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom leven mee met de duizenden kleine en grote ondernemers in de gemeente.

Vanwege de coronacrisis valt voor veel bedrijven de handel bijna stil. Andere bedrijven moeten van overheidswege worden gesloten. De gemeente vult regelingen van de Rijksoverheid en de ondersteuning van de banken aan met lokale maatregelen. Het gaat om onderstaande maatregelen:
• We schorten voor ondernemers de betalingstermijn van belastingen op tot 30 juni 2020;
• Bij haven- en marktgelden, bepaalde leges en precario en andere gemeentelijke belastingen en heffingen hanteren we diezelfde termijn van uitstel van betaling;
• Als ondernemers in de problemen komen met huurbetaling aan de gemeente, bieden we maatwerk bijvoorbeeld met een tijdelijke opschorting van de huur van maximaal drie maanden;
• Als de gemeente aan ondernemers diensten levert, hanteren we daarbij ook de mogelijkheid van uitstel van betaling;
• Facturen van ondernemers betalen we zo snel mogelijk;
• In individuele gevallen met bijzondere omstandigheden kijken we of we ondernemers een maatwerkoplossing kunnen bieden. Uitgangspunt is daarbij wel dat de ondernemer het bedrag op termijn terugbetaalt.

Voor ondernemers die door de coronacrisis in zwaar weer komen, is er de maatregel Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). U kunt direct een aanvraag voor deze bijstand indienen. De uitgebreide informatie hierover is te vinden op https://www.ondernemersregelingen.nl/isd-brabantse-wal/.

U kunt ook met ons bellen op 14 0164 of gebruikmaken van het contactformulier op de website.

Wilt u meer informatie over deze regelingen en/of vragen stellen over uw situatie als ondernemer in deze bijzondere tijden, neem dan contact op met ons bedrijvenloket via het telefoonnummer 14 0164 of (0164) 277 000.

Op onze website http://www.bergenopzoom.nl/Inwoners/Nieuws/Coronavirus_COVID_19 staat veel informatie voor de ondernemers over allerlei regelingen. U vindt er ook verwijzingen naar andere belangrijke informatie.

Samen komen we de komende tijd door. Dat zal niet altijd makkelijk zijn, maar wij geloven in de vitaliteit en veerkracht van ons bedrijfsleven. Laten we - ook in deze tijd - het samen ondernemen in Bergen op Zoom.

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom.