Nu 'meneer Iwaz' en zijn leerlingen elkaar tijdelijk niet meer op school ontmoeten komen ze via YouTube op creatieve ideeën.
Nu 'meneer Iwaz' en zijn leerlingen elkaar tijdelijk niet meer op school ontmoeten komen ze via YouTube op creatieve ideeën. Foto: Bep Tielemans

Iwaz hartjesactie schooljeugd

HALSTEREN - Om tijdens de coronacrisis contact te houden met de leerlingen van de basisscholen waar hij lesgeeft en hun creativiteit en fantasie te blijven prikkelen heeft Iwaz een YouTube kanaal opgericht, waar diverse creatieve uitdagingen op staan.

Via diverse scholen heeft Iwaz het bericht verspreid over een hartjesactie. De kunstenaar/docent licht toe: "Nu lesgeven op scholen niet mogelijk is wil ik leerlingen uitdagen toch creatief te blijven. Thuis mogen ze geheel naar eigen idee zelf een hart maken van materiaal wat in huis is, ze hoeven er dus niet speciaal de deur voor uit. Een kind blijft een kind en uiten van creativiteit is vooral in deze tijd belangrijk." Intussen stromen de harten binnen: "Binnen korte tijd heb ik al een zeventigtal getekende, beschilderde en geknutselde harten mogen ontvangen. Het is de bedoeling alle ingezonden harten uiteindelijk te verwerken in één groot kunstwerk", aldus Iwaz.