Lege stoelen bij El Sueno, het eten komt nu aan huis.
Lege stoelen bij El Sueno, het eten komt nu aan huis. Foto: Dennis van Loenhout

Thuis uit eten helpt restauranthouders

HOOGERHEIDE – Zelfs voor een “droomrestaurant” als El Sueño in Hoogerheide is de coronacrisis een nachtmerrie. Gelukkig weten ondernemers Joey de Rond en Dave Machielsen het hoofd boven water te houden. Want als hun klanten niet naar El Sueño kunnen komen, dan brengen ze El Sueño gewoon naar de klanten.

Nog steeds zijn Dave Machielsen en Joey de Rond piepjonge ondernemers. El Sueño is Spaans voor “de droom”. Een betere naam was er niet voor het restaurant dat ze samen begonnen, want voor hen allebei ging een droom in vervulling. Het werd een mooie droom, want pasgeleden verhuisde El Sueño nog naar een mooi pand op het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide. En toen kwam de coronacrisis, en scheelde het niet veel of El Sueño was een regelrechte nachtmerrie geworden. “We hebben veel geïnvesteerd in de verhuizing”, vertelt Joey, “en als je dan ineens hoort dat je restaurant dicht moet, dan is dat een harde klap.”

Dave en Joey toonden zich flexibel, en besloten meteen om dan maar maaltijden thuis te gaan bezorgen bij hun klanten. “En gelukkig slaat dat heel goed aan”, zegt Joey. “We bezorgen van donderdag tot en met zondag, tussen 17.00 uur en 20.00 uur, en veel van onze klanten plaatsen bestellingen. Ze vertellen dat ze ons restaurant en de gezelligheid missen, maar op deze manier kunnen ze toch een beetje van El Sueño in huis halen. Voor ons geeft het lucht, want op deze manier houden we het gelukkig wel vol.”

Evengoed hopen Dave en Joey – en alle andere restauranteigenaars die hun maaltijden thuisbezorgen of afhaalmogelijkheden beiden – dat veel kinderen hun ouders overhalen om iets te bestellen bij hun favoriete restaurant. “Daar help je ons enorm mee”, zegt Joey, “sommige restaurants verkopen ook cadeaubonnen, maar wij geloven daar niet zo in. Daarmee verplaats je het probleem. Als je nu een maaltijd bij ons bestelt help je ons direct, en bovendien is 'thuis uit eten' te gaan een mooie manier om je zinnen te verzetten. Want dit is niet alleen voor ons een moeilijke tijd, de coronacrisis is voor iederéén lastig. Bovendien serveren wij veel verse pasta’s, tapa’s, vis en groenten. Veel gezonde maaltijden dus, en gezonde voeding helpt ook je weerstand verbeteren. Ondanks dat we hopen dat de stoelen in ons restaurant snel weer gevuld zijn hebben we toch plezier in wat we nu doen. Onze gasten helpen blijft leuk, ook in crisistijd.”