Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

1633 zoekt afhaaleters!

HALSTEREN – Op 2 april 2020 was het precies twee jaar geleden dat Marco Mol de sleutel van het oude Halsterse gemeentehuis kreeg. Op die dag werd zijn prachtige restaurant 1633 noodgedwongen een afhaalrestaurant, dat hoopt op grote drukte: “Want dan gaat de tijd lekker snel tot 28 april.” Volwassenen én kinderen missen het samen gezellig uit eten gaan enorm maar er is nu een leuk en lekker alternatief.

“Het is een moeilijke, spannende tijd”, zucht Marco Mol van 1633 eten en drinken, en niet alleen voor ons. Iedereen heeft hier last van, en voor iedereen is dit moeilijk. Ik ben heel blij dat we gelukkig allemaal gezond zijn, en dat wens ik iedereen vooral ook toe: een goede gezondheid. We moeten deze crisis overwinnen, met elkaar.”

Tijdens die crisis hoopt Mol op een extra steuntje in de rug voor zijn restaurant, want de horeca wordt keihard geraakt, zeker nu is besloten dat restaurants nog zeker tot 28 april gesloten moeten blijven. Als afhaalrestaurant hoopt 1633 Eten en Drinken die tijd gezond te kunnen overbruggen. “Het moet lukken”, zegt Mol. “Toen we bekendmaakten dat we afhaalrestaurant werden kregen we enorm veel positieve reacties. Dat was heel fijn, en dat geeft ons het vertrouwen dat dit gaat werken. De laatste anderhalf jaar hebben veel mensen 1633 in hun hart gesloten, dat blijkt nu wel. Daar zijn we dankbaar voor, en natuurlijk zijn onze afhaalmaaltijden allemaal aanraders. Want we moesten dan wel dicht vanwege de coronacrisis, we zijn echt niet veranderd!”

Marco wil heel Halsteren bewegen om zoveel mogelijk af te halen bij 1633 Eten en Drinken: “Kijk naar ons menu, kies je favoriete gerecht uit en zeg tegen je vader en moeder dat ze echt niet elke dag hoeven te koken. Je kunt gewoon thuis uit eten, daar zorgen wij wel voor. En als je lekker hebt gegeten, vertel het dan aan je oma, je opa, en alle buren in de straat!”

In crisistijd moet iedereen elkaar helpen. En als vanouds helpt een horecaman als Marco Mol de gemeenschap door ontspanning te bieden, en heerlijke maaltijden die zelfs het coronavirus even naar de achtergrond doen verdwijnen. Wie een afhaalmaaltijd bij 1633 Eten en Drinken bestelt helpt een Halsterse ondernemer door de – volgens Mark Rutte – grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. “Hopelijk wordt alles snel weer normaal”, zegt Marco, “want we missen onze gasten. We hopen dat dat vanaf 28 april écht verleden tijd is. Als we het tot die tijd lekker druk kunnen hebben, dan gaat de tijd hopelijk lekker snel.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding