Afbeelding
Foto: Carmen De la Rambelje

Perfect advies bij de Parket- en Laminaatwinkel

BERGEN OP ZOOM - 'Vloerenman' Sjaak Honkoop is al vanaf zijn zestiende professioneel met vloeren bezig. Als eigenaar van De Parket- en Laminaatwinkel weet hij zijn klanten perfect te adviseren.

"Vaak realiseren mensen zich niet hoe belangrijk de kwaliteit van een vloer is", zegt hij. "Daarom vertel ik graag het verhaal bij het product." In de showroom hebben klanten de keuze uit zo'n 600 verschillende parket- en laminaatvloeren, maar ook vloeren van kurk en pvc.


Inventarisatie

Die enorme voorraad is niet de enige onderscheidende factor van zijn zaak aan de Bergse Van Konijnenburgweg. "In principe hebben onze klanten altijd met slechts één persoon te maken. De verkoper komt de vloer zelf inmeten, maakt de prijsopgave en komt de vloer in veel gevallen dan ook zélf leggen. Bij het plaatsen van de order maken we meteen de afspraak voor het leggen van de vloer, dat gebeurt doorgaans binnen drie weken. Zelf heb ik ook jarenlang vloeren gelegd. Ik ken ons vak dus door en door en van alle kanten. Daar laat ik onze klanten graag van profiteren. Een vloer is immers niet zomaar iets. Het is geen behangetje, je loopt er jarenlang overheen. Dat betekent dat je een bepaalde kwaliteit verwacht, en je bewust moet zijn van wat je kiest. De kwaliteit van een vloer is niet iets waar je te makkelijk over moet denken."
Vloeren zijn er in verschillende 'gebruiksklasses'. Met elke klant maakt Sjaak een uitgebreide inventarisatie van de wensen en begeleidt hem zo naar het juiste type vloer. "Het maakt veel verschil of een vloer op een slaapkamer terechtkomt, of in de woonkamer belandt bij een gezin met kinderen en een hond. Maar in beide gevallen verwacht de klant een slijtvaste vloer waar hij jaren plezier van heeft. En op welke vloer de keuze ook valt: een goede vloer heeft een lange levensduur."


Kwaliteit

Of je nu kiest voor een sfeervol natuurproduct als parket, een onderhoudsvriendelijk kunstproduct als laminaat of pvc dat het beste van beide werelden verenigt, de beste kwaliteit krijg je altijd bij De Parket- en Laminaatwinkel. "Pvc is zo onderhoudsvriendelijk als laminaat, zo stil als parket en toch 100% vochtbestendig en uitstekend geschikt voor vloerverwarming. We hebben zo'n 250 soorten", aldus Sjaak.


Sfeer

De ontwikkelingen op vloerengebied volgt hij op de voet. Zo vertelt hij over een nieuw productieproces dat ervoor zorgt dat laminaat een steeds 'natuurlijkere' uitstraling krijgt. "Veelbelovend", vindt hij, "al zal écht parket nooit verdwijnen. Niets kan tippen aan de sfeer die een mooie parketvloer brengt."


Mooie acties zijn er het hele jaar door bij De Parket- en Laminaatwinkel.