Overuren Playstation Robin Schipperijn (WVV'67)
Overuren Playstation Robin Schipperijn (WVV'67) Foto: Overuren Playstation Robin Schipperijn (WVV'67)

Periodetitel ODIO niet zaligmakend

OSSENDRECHT – Een dubbeltelling thuis tegen Vivoo vormde een vliegende start van seizoen 2019-2020. ODIO trok in de daaropvolgende wedstrijden de goede lijn in één streep door. Kroon op het harde werken betekende de winst van de eerste periodetitel. Sinds de hoogtijdag ging het verre van crescendo met de groenwitten uit Ossendrecht. De geoliede machine haperde, moest een topklassering laten varen en zegevierde sindsdien slechts tegen hekkensluiter NSV nog eenmaal. En toch zou de periodekampioen het kind van de Corona-rekening kunnen worden. Goed- of kwaadschiks!


ODIO-trainer Peter van Oirschot rekent zich op geen enkele manier rijk. Voetbal staat bij hem duidelijk op een tweede plan. De Putse oefenmeester acteert nog noodgedwongen op 60% van zijn oorspronkelijke longcapaciteit. Hij laat derhalve gezondheid voor vrijetijdsbesteding gaan. “Natuurlijk baal ik, zoals de gehele wereld, dat alles stil staat. Een situatie waar we echter mee te dealen hebben en waar we zo goed mogelijk uit moeten komen. Een serieuze zaak die op heel korte termijn nog niet voorbij zal zijn. En die we niet mogen onderschatten. Een goede vriend van me heeft momenteel het virus onder de leden. Waar eerst lacherig over een ‘griepje’ werd gesproken, daar denkt men nu heel anders over. Hij heeft het zwaar te verduren.”

De periodetitel wordt vanzelfsprekend door Peter van Oirschot gekoesterd doch niet meer dan dat. “Nogmaals, ik denk dat er niet meer wordt gespeeld. Ook alles in een maand proppen heeft ook niet echt mijn voorkeur. Ook niet haalbaar, alle teams liggen er immers aan maanden uit. Je gaat dan forceren om toch nog iets gedaan te krijgen. Beschouw het seizoen als verloren. Pure overmacht. Prijzen verdelen? Ook dat is niet te doen. Hoe ga je teams bedelen? En als ODIO zitten we er ook niet op te wachten dat we op grond van een periodetitel naar de Derde Klasse mogen. Daarom, iedereen er qua gezondheid weer een beetje bovenop komen en dan, indien mogelijk, na de zomer weer opstarten.”

WVV’67-aanvoerder Robin Schipperijn (25) houdt zich als fitnessinstructeur bij Sport & Slank Studio dagelijks in conditie. En kijkt uit naar de dag dat ook de voetbalsport weer groen licht krijgt. “Het zou zonde zijn om de competitie zomaar af te sluiten. Als het aan mij ligt voetballen we in de zomer nog even door. Lastig besef ik ook. Hoe moet het met velden? Ploegen zonder kunstgras moeten uitwijken enzovoorts. Wat de KNVB ook besluit, de gezondheid is het belangrijkste.”

Tweemaal daags voorziet hij via Facebook live in een fitnessbehoefte. Vrije tijd? “Beetje op de WVV-groepsapp opscheppen over je hardloopresultaten en verder maakt mijn Playstation overuren”, aldus Robin Schipperijn.


In Putte duidt voorzitter Daniël Janssens tevens de ‘economische’ schade voor Grenswachters. “Sportief is het natuurlijk vervelend dat je niet kunt spelen. Daarnaast missen we als vereniging echter de broodnodige inkomsten, zoals Pinkstertoernooi, terwijl de kosten gewoon doorgaan. Ik ben benieuwd waar de KNVB mee komt. Duidelijkheid graag. Net als in België bijvoorbeeld. Daar trekt men gewoon de stekker eruit en laat huidige de stand bepalend zijn. Duidelijk? Dat wel. Eerlijk? Misschien.”