Brand aan Wouwseweg

HALSTEREN - Maandagavond om 19.36 uur is de brandweer met spoed uitgerukt naar een middelbrand aan de Wouwseweg in Halsteren. Naar de oorzaak van de brand wordt gezocht.


KBO ledenvergadering

HOOGERHEIDE/WOENSDRECHT - Het bestuur van KBO Hoogerheide/Woensdrecht maakt bekend dat de paasviering en de algemene ledenvergadering op 9 april aanstaande niet doorgaan. De ledenvergadering met lunch gaat hopelijk later dit jaar plaatsvinden.


Groei & Bloei stelt uit

REGIO - Groei & Bloei afdeling Brabantse Wal had goede hoop dat de tuinreizen door konden gaan maar helaas heeft het Coronavirus (COVID-19) roet in het eten gegooid. Het gezamenlijk bestuur vindt het onverantwoord om, nu het virus nog steeds doorgaat, de tuinreizen door te laten gaan.
Het voorbereidend werk is niet helemaal voor niets geweest, de organisatoren stellen het gewoon een jaartje uit. De eerste activiteit in september is een tuinbezoek, mits het virus dan (meer) onder controle is.


Watersnoodmuseum

REGIO - De deuren van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk zijn helaas gesloten vanwege de Coronamaatregelen. Wel is het digitale museum te bezoeken. Dagelijks verschijnen op de homepagina van de website nieuwe berichten, tonen we bijzondere objecten en hun verhalen en delen we interessante informatie.

Ook persoonlijke verhalen komen aan bod en speciale acties worden hier gedeeld. Zo kun je bijvoorbeeld via onze audiotour als het ware een ‘digitale’ tour door het museum maken. Via het digitale museum kun je nu al het eerste fragment beluisteren: www.watersnoodmuseum.nl
Het Digitale Watersnoodmuseum: zeker een bezoekje waard!


Arsis in coronatijd

REGIO - Kunstsociëteit Arsis ontplooit activiteiten nu bij elkaar         komen niet meer verantwoord en mogelijk is. Enkele aangesloten kunstenaars kwamen met het idee om een actie uit te schrijven waarbij kunstenaars mondkapjes/maskers kunstzinnig zouden benaderen (2 of 3D) en foto’s opsturen. Daar gaat Arsis ruimte aan bieden. Op site https://bergenkunst.art zijn deze werken van kunstenaars die meedoen te zien.        
                        

Dijkrock geschrapt

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Geheel in lijn met de opgelegde maatregelen omtrent het Covid-19 virus, zal ook het Dijkrock Festival dit jaar niet doorgaan. De Dijkrock crew heeft ervoor gekozen om het festival voor 2020 te schrappen, omdat er geen zekerheid gegeven kan worden bij een verplaatsing binnen dit jaar.
De focus zal zich verplaatsen naar het 30-jarig jubileum in 2021. 'Zodra de rust is weergekeerd en we weer redelijkerwijs kunnen samenkomen, gaan wij met volle kracht aan de slag om nieuwe plannen te maken.
Een van die plannen zal ook zijn een datum prikken in het najaar voor de finale van “Highway to Dijkrock 2020”. Blijf dus onze Facebook/Instagram pagina volgen.