Afbeelding
Foto:

Jumbo Paul Lucius bikkelt en bouwt door

HOOGERHEIDE – Het zijn ongekende tijden. Misschien wel vooral in de supermarktbranche. Jumbo-ondernemer Paul Lucius heeft iets als dit in elk geval nog nooit meegemaakt. Hij is trots. Op zijn medewerkers, met wie hij met man en macht werkt om de schappen van zijn supermarkt vol te houden, en op de bouwers, die ondertussen zorgen dat de uitbreiding van de supermarkt op schema loopt, ondanks alles.

Terwijl één van de drie dagelijkse vrachtwagens vol Jumbo-boodschappen wordt gelost bij Jumbo Paul Lucius in Hoogerheide zijn de bouwers van aannemersbedrijf De Nijs-Soffers druk bezig met de uitbreiding van de supermarkt. De betonnen ruwbouw is vrijwel helemaal voltooid, en tot nu toe ligt de bouw op schema. Op 8 juli moet een vernieuwde én uitgebreide Jumbo opnieuw opengaan, met een veel groter magazijn en een flink gegroeid parkeerterrein. Ondertussen is ondernemer Paul Lucius druk doende met het vullen van de vakken in zijn supermarkt, samen met zijn voltallige team. “Dit is nog nooit vertoond. Het is nog nooit zo druk en hectisch geweest”, zegt Lucius, “ik ben enorm trots op al onze medewerkers. Ze werken kei- en keihard om de supermarkt draaiende en goed gevuld te houden. We ontvangen drie vrachtwagens vol goederen per dag waarmee we de winkel aanvullen. Het is keihard bikkelen. Topsport, zo kun je het rustig noemen.”

Topsport, zo zou je het runnen van een goedlopende supermarkt én daarbij het coördineren van een verbouwing en uitbreiding al in een normale tijd kunnen noemen en de huidige coronacrisis kon niemand voorzien. Lucius heeft niets dan lof voor bouwers, die ondanks alles de bouw op schema houden. “Natuurlijk heb je zorgen in een vreemde tijd als deze, maar het belangrijkste is dat we deze crisis allemaal gezond te boven komen. Boodschappen zijn echt het probleem niet. We roepen alle hamsteraars op: stop met hamsteren en doe je boodschappen gewoon zoals normaal. Wij kunnen niet sneller vullen dan jullie kunnen hamsteren, maar als het hamsteren stopt krijgen wij de voorraad weer gewoon op peil!” Jumbo Paul Lucius in Hoogerheide is elke dag van 7.00 uur tot 21.00 uur open en op zondag van 8.00 uur tot 20.00 uur. Bovendien is het uur tussen 7.00 uur en 8.00 uur specifiek bedoeld voor ouderen en zorgmedewerkers.

Aanpassingen Heemkundekring Het Zuidkwartier

ZUIDWESTHOEK - Het bestuur van Heemkundekring Het Zuidkwartier heeft de activiteiten die op het programma staan aangepast. 'Onze samenleving is plotseling en hard geraakt door het Coronavirus. Ook de heemkundekring ontkomt niet aan de gevolgen.'

'Noodzakelijke maatregelen zijn ingezet en helaas is het einde nog niet in zicht, zo bleek ook uit de televisietoespraak van onze minister-president. Het bestuur van de heemkundekring heeft de werkgroepen vorige week al verzocht zich te houden aan de richtlijnen uitgegeven door het RIVM of de instructies van overheden. Dat betekent dat er tot nader bericht geen maandagochtend inloopbijeenkomst is in het Heemhuisje te Hoogerheide. Daarnaast zijn er voorlopig geen werkgroep bijeenkomsten. Ook zal ons museum voorlopig gesloten blijven voor publiek. De geplande opening op 18 april 2020 én de eerste lezing op 19 april 2020 komen te vervallen. In goed overleg met de scoutingverenigingen is besloten de thematentoonstelling “Scouting door de jaren heen” te verplaatsen naar 2021. Tevens zal er géén Dialectcafé plaatsvinden op 4 juni 2020. Op termijn zal er een nieuwe datum worden bepaald. Laten we er zijn voor elkaar! Blijf kalm en volg de adviezen van het RIVM en de lokale overheden', aldus het bestuur van Het Zuidkwartier.


Protestantse kerkdienst Sint Martinuskerk online

HALSTEREN - Vanwege het Corona-virus worden veel kerkdiensten afgelast, zo ook de protestantse diensten van Halsteren en Nieuw- Vossemeer.

Het kerkbestuur van de protestantse kerk biedt een oplossing voor de grote groep gelovigen om toch de actuele preek te kunnen volgen; de internet kerkdienst. Deze dienst is vanaf heden te beluisteren via Kerkomroep. Op deze manier kan iedereen, juist onder de zorgelijke omstandigheden van dit moment, de kerkdienst iedere zondag meevieren. De dienst zal een aangepast karakter hebben, opgeluisterd met muziek en is te beluisteren via www.kerkomroep.nl om 10.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding