Cybermisbruik corona


HALSTEREN - ZUIDWESTHOEK - REGIO - 'Cybercriminelen maken vaak misbruik van de actualiteit om mensen op te lichten. Ze gebruiken de situatie om persoonsgegevens te verkrijgen, bijvoorbeeld via nep-mails of nep-sms’jes of via malafide websites of nep-apps mensen op te lichten. Dit maakt de politie bekend en waarschuwt mensen.

Het landelijk meldpunt internetoplichting (LMIO) ziet de laatste dagen dat meer mensen worden opgelicht door malafide-webshops die coronagerelateerde producten, zoals mondkapjes, aanbieden. De producten worden wel betaald, maar niet geleverd. Je herkent deze nep-webshops vaak aan het feit dat ze alleen een betaalmogelijkheid via een link aanbieden, in plaats van reguliere mogelijkheden zoals iDeal.

Ook andere vormen van criminaliteit kunnen extra de kop opsteken, zoals babbeltrucs. Ben je slachtoffer geworden van online oplichting, phishing of een babbeltruc, doe dan altijd aangifte hiervan bij de politie. Bel 0900 8844 (lokaal tarief) om hiervoor een afspraak te maken.

Auto over kop Randweg

BERGEN OP ZOOM - Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Randweg-West tussen Bergen op Zoom en Halsteren is donderdagavond een personenauto ondersteboven terecht gekomen. Het ongeval gebeurde omstreeks 21.30 uur. Een ambulanceteam kwam ter plaatse om de inzittenden na te kijken maar niemand hoefde voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Door het ongeval ontstond een flinke ravage, onder andere een verkeersbord raakte beschadigd.

Geen postzegelmiddag

HALSTEREN - Het bestuur van Onderling Contact 'is helaas genoodzaakt om de maandelijkse postzegelmiddag van zaterdagmiddag 28 maart 2020 in het Heemhuis van de Heemkundekring geen doorgang te laten vinden. 'Wij hopen dat de bijeenkomst eind april weer wel mogelijk zal zijn.'

Shows van Sugar and Spice gaan niet door

HOOGERHEIDE - Vanwege sluiting van MFC Kloosterhof te Hoogerheide in verband met de maatregelen rond COVID-19, is popkoor ‘Sugar and Spice’ helaas genoodzaakt haar shows van 4 en 5 april te cancelen. Nieuwe data voor de shows zijn zaterdagavond 9 en zondagmiddag 10 januari. Gekochte kaarten blijven geldig op het tijdstip dat op de kaart vermeld staat. Mocht u onverhoopt niet in de gelegenheid zijn in januari gebruik te maken van uw kaartje dan kunt u dit tot 1 mei aangeven via de website: www.gemengdkoorsugarandspice.nl.

Afgelast bij KBO

HUIJBERGEN - De corona-crisis dwingt KBO-Huijbergen tot ingrepen in haar programma: de maandelijkse bingomiddag op 1 april gaat niet door. Tot en met maandag 6 april, géén bijeenkomsten van de KBO gymclub lijndansclub, bowlingclub en fietsclub. Ook repeteert het koor Toontje Hoger, Toontje Lager tot nader order niet. Verder is de Huijbergse Bibliotheek eveneens tot en met 6 april dicht. Doorgaan van de geplande excursie naar Antwerpen 15 april is nog niet zeker. Zie voor actuele informatie: www.kbo-huijbergen.nl.