Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.


Beste parochianen,

"Het vieren van de liturgie van de zon- en feestdagen is op dit moment niet mogelijk als openbare viering vanwege het corona-virus. Toch willen wij als pastoraal team de liturgie, bijzonder van de H. Eucharistie, gedurende deze periode plaatsvervangend blijven vieren. Als priester en diaken zullen wij hierbij bidden voor en denken aan alle intenties en alle noden van de parochianen. Wij vieren in deze kleine kring de H.Mis voor het welzijn van u allen. U kunt zich hierbij geestelijk aansluiten en op zondagmorgen naar de uitzending van de Eucharistieviering op de televisie kijken. Ook op zuidwest-tv is er op zondagmorgen een moment van bezinning. Ook zijn de Mariakapellen zoveel mogelijk geopend voor persoonlijk gebed en voor het aansteken van een kaarsje. Zoals het er nu naar uitziet is het ook op Palmzondag 5 april nog niet mogelijk een grotere openbare viering te houden. De palmtakjes die wij op die dag zegenen, zullen nadien bij de ingangen van de kerken geplaatst worden, om ze op te halen en thuis een plaatsje te geven. Deze Veertigdagentijd krijgt onverhoopt een andere invulling. Ons geloof kan echter toch gesterkt en gevoed worden door het Woord van God te overwegen en door te bidden. Dit kan iedere gelovige voor zichzelf doen. Daarnaast is het goed te leven in het besef dat de Heilige Mis voor allen wordt opgedragen en dat de pastores in hun getijdengebed bidden voor de intenties van de parochianen. We gaan op naar het hoogfeest van Pasen. We weten nog niet hoe we de Goede Week en Pasen zullen kunnen vieren. Van harte hopen wij dat wij allen opstandingskracht krijgen, vernieuwing van leven en dat wij het verrijzenisleven van de Heer mogen ontvangen.

In Christus met u verbonden, met hartelijke groeten." Pastoor Frans Verheije, Diaken Ryan Keetelaar

Zie website www.samenkerk.nl voor de actuele ontwikkelingen.

Protestantse kerk Woensdrecht


In de maand maart gaan de kerkdiensten in de Protestantse kerk te Ossendrecht niet door.


Verzorgingshuizen Parochie de Bron


In verband met het Coronavirus zijn er voorlopig geen vieringen in verzorgingshuizen.


Christoffelparochie

Quirinuskerk Halsteren en Antonius van Padua Lepelstraat


In verband met de maatregelen voor het corona-virus heeft het bisdom besloten om voorlopig alle vieringen te laten vervallen.


Sint Martinuskerk Halsteren


De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Halsteren-Nieuw Vossemeer heeft besloten de erediensten voorlopig te laten vervallen. Dit is een zwaar besluit, maar in de ogen van de kerkenraad gerechtvaardigd omdat vooral onze oudere gemeenteleden trouw bezoeker zijn van de diensten. Nadere berichtgeving is te volgen via de online media van de Protestantse Gemeente Halsteren-Nieuw Vossemeer, waaronder website: https://halsteren-nieuwvossemeer.protestantsekerk.net


Stop van activiteiten bij KBO Halsteren

HALSTEREN - Het bestuur van KBO afdeling Halsteren is genoodzaakt alle activiteiten tot en met eind mei te stoppen. Het KBO bestuur werkt aan een gezamenlijk plan om met Samendoen, de Bloemenstal en PLUS om senioren van KBO Halsteren een aanmoedigingspresentje aan te bieden. Koffie/thee uurtjes zullen de leden direct missen! Als leden een praatje willen maken, kunnen zij bellen naar het bestuur om bij te praten. Die zijn te bereiken onder telefoonnummers: Riekie 0164-683140, Lenie 0164-652715, Leo 0164-259661 en Martin 0164-686410.


Jaarconcert Sint Cecilia gaat niet door

HALSTEREN - Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen omtrent het Corona virus heeft harmonie Sint Cecilia Eensgezindheid besloten de richtlijnen van het RIVM en de KNMO op te volgen en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Dit betekent dat alle repetities van de harmonie, drumband en het opleidingsorkest tot en met 31 maart zullen komen te vervallen. Het jaarconcert van 4 april zal helaas worden geannuleerd. Samen met het bestuur gaat Cecilia op zoek naar een nieuwe datum voor het jaarconcert. De muzikale en gezellige aspecten van de vereniging zijn enorm belangrijk, maar de gezondheid van leden, familie en de risicogroepen in de nabije omgeving is belangrijker. 'Wij zien u allen graag terug bij een van onze volgende concerten als de coronacrisis dit weer toelaat.' Namens het bestuur van Sint Cecilia Eensgezindheid Halsteren.


Maatregelen Arsis

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Het bestuur van kunstsociĆ«teit Arsis heeft besloten om, zolang het regeringsadvies met betrekking tot samenkomen geldig is, geen activiteiten te ontplooien waarvoor men bij elkaar moet komen. 'Ook het bestuur zal deze maand niet vergaderen. Als de regering de adviezen zodanig wijzigt dat bijeenkomen weer verantwoord is, zullen wij de geplande, en nieuwe, activiteiten weer gaan organiseren. Overigens gaan we gewoon door met de voorbereidingen voor de M5 expositie in het najaar. Velen hebben zich hier al weer voor aangemeld, de teller staat op 25. Mocht je niet op de maillijst staan hiervan, stuur even een bericht dat je belangstelling hebt en wij informeren je nader.' Het bestuur van Arsis.        


Geen autopuzzeltocht CVLSB Lepelstraat

LEPELSTRAAT - De autopuzzelrit van CVLSB in Lepelstraat op eerste paasdag gaat tot nader bericht in de kast. 'We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. De gezondheid van onze deelnemers heeft uiteraard de hoogste prioriteit. Dus zal onze rit op 12 april niet worden verreden.
Wij hopen misschien op later in het jaar, maar mocht dit niet lukken dan gaan we voor 2021 op eerste paasdag. Voor onze feestavond houden we nog even de deur op een kier (31 oktober). Graag alle begrip hiervoor, en tot een later schrijven. Houd uw gezondheid hoog in het vaandel.' Communicatie Vereniging Lepelstraat Stand By.


Boekenmarkt afgelast

OSSENDRECHT - De boekenmarkt 29 maart in de Gertrudiskerk Ossendrecht gaat niet door.


Dorpsraad Halsteren

HALSTEREN - In verband met het corona-virus gaat de jaarvergadering van Dorpsraad Halsteren op donderdag 2 april niet door.