Afbeelding
Foto:

WVV'67 wereldberoemd in Kaapstad

WOENSDRECHT – Covid 19 uit, altijd lastig. Mondiaal is het Corona-virus voelbaar tot in al haar haarvaten. Wereldwijd staat de gezondheid voor velen onder druk, economisch maakt men een diepe knieval. In de ban van de pandemie is vrijetijdsbesteding van minste zorg. Ook de voetbalsport, normaliter globaal gezien de belangrijkste bijzaak van het leven, maakt men vanzelfsprekend een stevige pas op de plaats. En hoewel de bal niet rolt, is er toch nog een beetje goed nieuws. Support voor kortbij en veraf!


Ruim vier decennia onderscheidt Van Tilburg – Kozijnen uit Ossendrecht zich met maar één voorwaarde: alleen kwaliteit telt! Het bedrijf voor houten kozijnen, ramen en deuren in alle vormen en maten voor de particulier tot complete series woningbouw heeft momenteel de wind vol in de zeilen. Hoogste tijd om dit nog meer uit te dragen. “Voor nog meer naamsbekendheid liep ik al een tijdje over mogelijkheden te denken. In het verleden waren we al eens hoofd- en shirtsponsor bij ODIO en derhalve was de link snel gelegd”, aldus directeur Patrick van Tilburg. Als jong Ossendrechts manneke zette hij ooit zijn eerste voetbalschreden bij ODIO, doorliep de jeugdelftallen en debuteerde als junior in de hoofdmacht. Naar eigen zeggen als voorstopper cq. spelverdeler die het vooral van zijn vocale aanwezigheid moest hebben. Vervolgens slokte de opbouw van het familiebedrijf te veel tijd op en restte voetbal op recreatief niveau. Onlangs maakte hij zijn rentree op het vernieuwde sportpark De Heiloop. “De sponsorovereenkomst moest apart zijn. Een bord in een lange rij langs het veld is mooi doch exclusief achter iedere goal heeft net dat beetje meer.” Hoewel de kozijnen-constructeur van Ossendrechtse origine is, heeft het vertakkingen tot ver over dorpsgrenzen. Expansie kon niet uitblijven. “De link met ODIO was duidelijk. Op de werkvloer lopen echter ook diverse andere bloedlijnen door elkaar. En zodoende mocht ook steun aan WVV’67 en METO niet achterblijven! Sinds kort hangen ook daar aan weerszijden van het hoofdveld de speciale reclameborden.”


Kaapstad

Van de Woensdrechtse velden naar Zuid-Afrika. De 20-jarige Timo Fransen (WVV-2) vloog onlangs in het kader van zijn opleiding Sport & Bewegen aan het ROC te Tilburg naar andere oorden. Tezamen met een dozijn studiegenoten bezocht hij in Johannesburg, Lesotho en Kaapstad gevangenissen, instellingen voor verstandelijke beperkingen en organiseerde sportdagen op basisscholen. “Zien is pas geloven. Een unieke ervaring waarin we zowel toeristische attracties als ook de keiharde realiteit van een sloppenwijk mochten ervaren.” Student Timo Fransen gespecialiseerd in 'sporten met een beperking', had 33 WVV-shirts in zijn bagage. “Ik heb besloten om de outfit aan voetballers in Kaapstad te doneren. Die kunnen nu als één Zuid-Afrikaans WVV-5 team naar buiten treden", knipoogt de wereldreiziger.

WVV'67 wereldberoemd in Kaapstad