Afbeelding

Ook geen boomplantdag in Putte

GEMEENTE WOENSDRECHT - Als groene gemeente op de Brabantse Wal wil Woensdrecht nationale Boomfeestdag niet zomaar voorbij laten gaan.

Vanwege het Coronavirus wordt het oorspronkelijke plan voor de boomfeestdag op woensdag 18 maart uitgesteld, maar dat neemt niet weg dat de gemeente toch het belang van het planten van nieuwe bomen wilde benadrukken. Leden van het college van b en w wilden die dag dan ook aan de randweg in Putte een drietal lindebomen planten om 8.30 uur. Echter ook dit gaat niet door.

Wat de oorspronkelijke invulling van de Boomfeestdag in gemeente Woensdrecht betreft, stond het volgende op de planning. Nabij restaurant Jagersrust in Ossendrecht zal een akker omgevormd worden tot natuurgebied dat aantrekkelijk is voor diverse vogels, zoogdieren en insecten. Ook komt er een wandelpad, zodat ook wandelaars van het gebied kunnen genieten. Tijdens de Boomfeestdag zou de start van dit project zijn, samen met 43 basisschoolleerlingen. Het is een meerjarig project dat in 2021 afgerond zal worden door terreinbeheerder Natuurmonumenten. Nu vanwege het Coronavirus besloten is om deze activiteit niet door te laten gaan, wordt deze activiteit opnieuw georganiseerd in het najaar (oktober/november). Als alternatief zouden er op locatie Postbaan nabij tennisvereniging De Put in Putte woensdag 18 maart drie lindebomen geplant worden maar ook dit gaat dus niet door.