Besluiten van burgemeester en wethouders

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - BERGEN OP ZOOM - Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Bergen op Zoom heeft de volgende besluiten genomen:

Bestemmingsplan Buitengebied Noord


Het college stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan Buitengebied Noord, eerste herziening, gewijzigd vast te stellen. Wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen zijn:

1. Stierenweg 16 woonbestemming toegekend, 2. Langeweg 7 bedrijfsbestemming toegekend in plaats van woonbestemming, 3. Buitenlust 1 oorspronkelijke begrenzing van de bestemming agrarisch bouwvlak in het bestemmingsplan gehandhaafd, 4. Kladde 12 aanduiding gasterij toegevoegd, 5. Agrarisch kernrandgebied aangepast door gebiedsaanduiding, uitsluitend voor het realiseren van schuilstallen, 6. Begripsomschrijvingen conform Interim-omgevingsverordening aangepast, 7. Toelichting aangepast: veegplan waardoor beroep voor iedere belanghebbende, 8. Steenbergseweg 66 horecabestemming naar woonbestemming gewijzigd, 9. Kladseweg 44 bedrijfsbestemming naar woonbestemming gewijzigd, 10. Uitbreidingsmogelijkheden veehouderijen geschrapt, 11. Regels mogelijkheden voor mestverwerking geschrapt, 12. Ruigevelden 17 B mestbassins voorzien van een bijzondere aanduiding, 13. Laageinde 6 bedrijfsbestemming gewijzigd naar woonbestemming, 14. Geen dienstwoning of dienstgebouw bij windmolens, 15. Plannen voor landschappelijke inrichting bij omzetten bestemming worden via voorwaardelijke verplichting toegevoegd aan de planregels, 16. Regels voor agrarische bedrijven binnen bestemming Natuur beperkt, 17. Bestemming Natuur ten oosten van de A4 deels vervangen door de bestemming Agrarisch met waarden landschap en natuur, 18. Aanlegvergunningenstelsel aangepast ter bescherming van kleine landschapselementen in de regels opgenomen, 19. Functieaanduiding begraafplaats Vrederust op verbeelding opgenomen, 20. Regels aangepast met verwijzing naar regionale afsprakenkader kwaliteitsverbetering, 21. Regels over tiphoogte bij windturbines aangepast aan het Rarro, 22. Verbeelding Kladseweg 40 aangepast, 23. Regel minimale afstand tussen twee agrarische bouwpercelen aangepast.


Communicatie Check        


Het college meldt de raad dat de Communicatie Check een tweetal moties zal beantwoorden. De Communicatie Check is een hulpmiddel om goede communicatie met inwoners te realiseren over ruimtelijke plannen. Ook schenkt de Communicatie Check aandacht aan burgerparticipatie en het algemeen belang.


Planschade Daansbergen        


Het college wijst een verzoek tot planschade van de eigenaar van een perceel aan de Daansbergen in Halsteren af. Het college volgt hierin het advies van de planschadebeoordelingscommissie. Aanvrager gaf aan dat door het gewijzigde bestemmingsplan Daansbergen – Den Berg (2013) de bouw van een woning op het perceel Daansbergen 20 mogelijk werd en dat er houtopstanden werden geveld en dat aanvrager daardoor schade leed.


Uitvoering plan volksgezondheid        


De gemeenteraden van de Brabantse Wal gemeenten stelden in 2018 het beleidsplan Sociaal Domein Brabantse Wal vast. In dit beleidsplan zijn de kaders voor volksgezondheid inclusief jeugdgezondheid opgenomen. Het uitvoeringsplan volksgezondheid (inclusief jeugdgezondheid) Brabantse Wal komt hieruit voort. De doelstellingen zijn: het bevorderen van een gezonde leefstijl en vitaliteit en het bevorderen van de psychische gezondheid. Het college stemt in met het uitvoeringsplan volksgezondheid Brabantse Wal 2019 – 2021.