Afbeelding
Foto:

Veel interesse voor Nieuw Altere

HALSTEREN – Voor veel Halsternaren was het braakliggende voormalige HEMI-terrein aan de Wouwseweg een doorn in het oog. Afgelopen zaterdag startte de verkoop van de woningen in het eerste deelplan van het project Nieuw Altere, dat het braakliggende terrein moet omtoveren tot misschien wel de mooiste wijk van Halsteren. De belangstelling is groot!

De woningen worden verkocht door Baas Makelaars, en makelaar Frans Kamman is trots dat hij klanten kan adviseren in zo’n uitgesproken Halsters project. “Het terrein ligt al zo lang braak, dus het is fijn dat er nu iets gaat gebeuren. Zeker omdat het zo’n mooi project wordt!”, zegt Kamman. “In het eerste deelplan worden 26 woningen gebouwd, later volgen er nog 25. Tot onze eigen verbazing hebben zich honderden mensen ingeschreven. Veel daarvan zijn lokale mensen. Dat er zoveel belangstelling is voor het project is natuurlijk prachtig!” In het eerste deelplan, aan de Wouwseweg, verrijzen straks zes twee-onder-een-kapwoningen met garage, twee rijen van vijf woningen en een rij van tien huizen. De bouwstijl knipoogt naar de jaren ‘30 en is gevarieerd. Elke woning straalt klasse uit en heeft zijn eigen stijl, bijvoorbeeld door het kleurgebruik in de gevels. Het woonoppervlak van de eengezinswoningen ligt tussen 112 en 125 vierkante meter, terwijl de percelen zo’n 145 vierkante meter groot zijn. De prijzen beginnen bij 279.000 euro vrij op naam. De tweekappers hebben een woonoppervlakte van 149 vierkante meter en een perceel van 260 vierkante meter, de vanaf-prijs voor die woningen is 390.000 euro vrij op naam.

“Alle woningen zijn bovendien verduurzaamd”, zegt Kamman, “ze zijn voorzien van een bodemwarmtepomp en ze zijn volledig gasloos.” Een geplande bijeenkomst rond de start van de verkoop kon door de problemen rond het coronavirus niet doorgaan, maar op zaterdag 14 maart waren geïnteresseerden welkom op het kantoor van Baas Makelaars, waar ze de projectbrochure uitgereikt kregen en waar de makelaar en projectontwikkelaar vragen konden beantwoorden.
De voorkeuren voor de woningen kunnen tot en met 24 maart via de projectwebsite worden doorgegeven. De projectontwikkelaar gaat aan de slag met de verdeling, waarna Kamman en het team van Baas Makelaars contact opnemen met de gelukkigen. “De komende week kunnen we veel mensen blij maken”, zegt hij, “dat wordt een mooie week voor de nieuwe bewoners van Nieuw Altere!”