Afbeelding
Foto: Vincent Krijtenburg

Muziek in de regio:
Ben Kreyveldt - Slagwerk

HOOGERHEIDE - Muziek maken is voor iedereen. Slagwerkdocent Ben Kreyveldt (54) laat mensen daarom op een voordelige en laagdrempelige manier kennis maken met trommels en percussie-instrumenten. Ben staat deze week centraal in de rubriek 'Muziek in de regio'.

"Iedereen die wel eens muziek luistert zit wel eens mee te tikken of te trommelen en dat maakt deze instrumenten ook toegankelijk voor iedereen", zegt Ben. "Het is op een zeer laagdrempelige manier te leren, zonder notenleer. Ik schrijf zelf de muziekstukken voor de groep waardoor het niveau altijd en voor iedereen toegankelijk is en individueel aangepast kan worden."

Ben geeft muziekles sinds 2002. Hij richtte zijn Foligroup op omdat hij in de regio niets kon vinden op het gebied van zijn favoriete stijl, samba muziek. "Verder wilde ik iets gaan doen voor mensen die het niet kunnen betalen om lid te worden van de reguliere muziekverenigingen. Ik wil juist deze groep ook de kans bieden om uit hun isolement te komen en ergens bij te horen en dit betaalbaar te maken, voor ons telt eerst en vooral het plezier en de onderlinge band met elkaar."

De djembé-lessen worden op dinsdagavond gegeven in mfc Kloosterhof en de Samba-percussie-lessen op woensdagavond. "Iedereen die interesse heeft is welkom om eens te komen kijken vanaf 19.30 uur." Momenteel geeft Ben les aan 28 leerlingen in twee groepen en er is ruimte voor meer leerlingen.

Regelmatig vinden er optredens plaats van de samba-percussie band, Foligroup, en djembé groep. "We treden gemiddeld 15 tot 20 keer per jaar op bij braderieën, Krabbenfoor, Roparun, wandeldriedaagse, ijsbaan en diverse feesten."