METO-ODIO 3-0

HOOGERHEIDE – Als je als METO dan toch een wedstrijd moet winnen om het lek een beetje boven krijgen, dan is een zege in de derby in eigen huis tegen aartsrivaal ODIO wel een heel dankbare opsteker! Bij de bookmakers werden de kansen vooraf geprognotiseerd op fifty-fifty. Bij METO komen de prestaties niet overeen met de verwachtingen. En vijf opeenvolgende wedstrijden zonder zege deden het vertrouwen van de Tricolores ook geen goed. Aan de andere kant is ODIO ook geen schim van de ploeg die eerder in het seizoen de eerste periodetitel voor zich opeiste. In aanloop naar de derby doorbrak de negatieve spiraal door winst op NSV.


METO-ODIO schoot uit de startblokken met een Ossendrechts offensief. En het was METO-keeper Hugo Bos die een achterstand voorkwam door in extremis een inzet van topscorer Damian Elenbaas met de voet te keren. Kort nadien schoot oud-Metoaan in ODIO-dienst Jeremai Martina iets te wild over. Aan de andere zijde betekende de eerste mogelijkheid wel direct succes. Marijn van Kalmthout kopte een bal door, Jens Hermans rondde koelbloedig af. Vrij snel daarna kwam METO fortuinlijk op een nog grotere voorsprong toen Thomas Jansen een voorzet van Martijn de Nijs in eigen doel werkte. In de tweede helft hanteerde ODIO, met wind mee, iets te veel de lange bal, waardoor het voor METO makkelijk verdedigen was. Kreeg ODIO kans dan vormde Hugo Bos een sta in de weg.


Uiteindelijk liep METO nog verder uit. Een afdraaiende voorzet van Niels Adriaansen bereikte Marijn van Kalmthout, die beheerst afmaakte. De wedstrijd bleek gespeeld en ODIO mocht in de handen knijpen dat de nederlaag niet groter uit viel daar inzetten van Joep van Kalmthout en Martijn Pieters op de paal en net over gingen.


Grenswachters kon haar spectaculaire zege bij METO uit bij Noordhoek geen gevolg geven. De Puttenaren startten voortvarend en kwamen in de zesde minuut op voorsprong toen Ronald Clarijs zijn achtste seizoentreffer maakte. Het zou het enige wapenfeit van die middag zijn daar Noordhoek het initiatief overnam en snel tweemaal scoorde. Hiermee was de gifbeker nog niet geheel leeg. Tobi de Bruijn liep tegen een liesblessure aan en Noordhoek counterde nog twee keer met succes, 4-1.