Shantykoor
Shantykoor "de Batraven" Foto: Rick Janse

Bezinningsbijeenkomst

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op dinsdag 17 maart wordt er door het Lectorium Rosicrucianum een bezinningsbijeenkomst verzorgd met als titel “De wetten van karma”.
Deze samenkomst in de tempel bestaat uit gesproken tekst en momenten van stilte, die worden afgewisseld door muziek. Voor diegenen die dat wensen is er aansluitend nog tijd voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Men wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn. De toegang is vrij en het begint om 20.00 uur, Blauwehandstraat 21 4611 RK Bergen op Zoom.


Collectanten gezocht

HALSTEREN - In de week van 16 tot en met 21 maart vindt de jaarlijkse collecte plaats ten bate van Reumavereniging Nederland. Er zijn nog mensen nodig die in één of meerdere straten in Halsteren met de collecte willen helpen. Wie belangstelling heeft kan contact opnemen via telefoon 06-58941263.


Halfvastenconcert

BERGEN OP ZOOM - Traditiegetrouw begint shantykoop 'de Batraven' een nieuw jaar met een Halfvasten Concert. Dit vindt plaats op zondag 22 maart in Café-Zalen de Mortier, Dubbelstraat 66 in Bergen op Zoom, aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis.
Onder leiding van dirigent Peter Witjes brengen “de Batraven” een gevarieerd programmavan Nederlands,- Engels,- en Duitstalige shantys (zeemansliederen). Naast “de Batraven” vindt er een gastoptreden plaats van het Cultikoor uit Tholen onder leiding van Indra Ville. En verzorgt de Ierse band Tyrconnell een pauze,- en sluitingsoptreden. Het belooft een muzikale,gezellige middag te worden met voor elk wat wils. “De Batraven” tellen op dit moment circa 54 koorleden, exclusief een 8-tal muzikanten. Voor dit jaar staat er ook een luisterconcert in de kapel van het “Katrientje” gepland op 27 september. Zet deze datum alvast in uw agenda.


Sint Gertrudistocht

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Vanuit Bergen op Zoom vindt op zaterdag 21 maart de 33e Sint Gertrudistocht plaats. Ook dit jaar is er serieus gesleuteld aan de routes, met als doel om de deelnemers te laten kiezen tussen een stadsroute of een Natuurroute ten noorden van de stad. Men kan echter ook een koppeling maken van een lus uit de stadsroute en de natuurroute. Deze bijzondere organisatie is zeer interessant voor beginnende wandelaars en gezinnen. Iedereen is van harte welkom deel te nemen. De start is bij ROC West-Brabant aan Nobellaan 50, 4622 AJ Bergen op Zoom.
Afstanden zijn 42 - 35 - 28 km vertrek 08.00 – 10.00 uur. 21 - 14 - 7 km vertrek 08.00 – 13.00 uur. Inschrijven is alleen mogelijk aan de start vanaf 07.30 uur. Kosten €3,00 en leden wandelbond op vertoon van wandelpas €2,00. Afmelden: Het inschrijfbureau sluit om 17.00 uur. www.dewandelendekrabben.nl.


Informatieavond zorg

HALSTEREN - REGIO - Op Landgoed Vrederust in Halsteren start in augustus een opleidingsinstituut met de deeltijdopleidingen MBO-V niveau 4 en Verzorgende IG / Maatschappelijke zorg niveau 3 voor zij- en doorstromers. Op donderdag 12 maart is er een eerste informatiebijeenkomst van 18.00 tot 20.00 uur. Bel (0164) 289186 of mail r.dejong@ggzwnb.nl.