Adrie Jochems en zwager Jack van Beek zijn al jaren bij de 27MC bakkies-club CVLSB én organiseren diverse activiteiten, zoals een autopuzzelrit.
Adrie Jochems en zwager Jack van Beek zijn al jaren bij de 27MC bakkies-club CVLSB én organiseren diverse activiteiten, zoals een autopuzzelrit. Foto: Bep Tielemans

Autopuzzeltocht voor gehele gezin

LEPELSTRAAT - Organiseren zit Lepelstrater Adrie Jochems als geen ander in het bloed. Onder de vlag van CVLSB ofwel Communicatie Vereniging Lepelstraat Stand By is hij momenteel druk bezig met de voorbereiding van een autopuzzeltocht op zondag 12 april. Eerste paasdag hoeft niemand zich te vervelen want het belooft een leuke ontspanningsmiddag voor het gehele gezin waar iedereen aan kan deelnemen.

Samen met zwager Jack van Beek zet Adrie Jochems de puntjes op de i om de autopuzzeltocht vlekkeloos te laten verlopen. Ook echtgenotes Marleen Jochems en Toos van Beek helpen enthousiast een handje mee. Daarnaast kunnen zij bogen op ondersteuning van diverse andere vrijwilligers. "Het opzetten van een dergelijke activiteit doen we heel graag", vertelt Adrie, "intussen hebben we zelf al een paar leuke dagen beleefd met het uitzetten en een paar keer controleren van de route." Veiligheid staat boven alles en om die te waarborgen komt er best veel kijken bij het op poten zetten van een autopuzzelrit met uiteenlopende opdrachten. Adrie en Jack tonen de diverse kaarten, reglementen, affiches en (foto)opdrachten die bij de tocht horen. "Om alles in goede banen te leiden kunnen voor het inschrijven op eerste paasdag bij Gasterij de Kladde de deelnemende auto's geparkeerd worden op het terrein van Harry de Wit aan Kladde 26 in Lepelstraat. Aanmelden voor de rit kan van 12.00 tot 13.00 uur."


'Bakkies-club'

Aansluitend vertrekken de auto's voor een mooie tocht door het West-Brabantse landschap. "Zo'n tocht met opdrachten is het leukst als de auto vol zit", zegt Jack van Beek. Rond 17.00 uur worden de deelnemers terug verwacht bij Gasterij de Kladde, waar de prijsuitreiking plaatsvindt. "Er is onder meer een wisseltrofee beschikbaar. Die hebben we nog van vorige autopuzzeltochten die we als CVLSB tot een jaar of vier geleden regelmatig organiseerden. Intussen bestaat onze '27MC bakkies-club' veertig jaar. We zenden nog steeds uit en zijn op zondagavond met een vijftigtal mensen actief op 27MC kanaal 33. CVLSB heeft een eigen praatprogramma 'Team-talk'. In de loop der jaren zijn we meegegaan met moderne manieren van communiceren. Zo hebben we programma's die gelinkt zijn aan de computer, beschikken over een eigen digitale nieuwsbrief, website, staan op facebook et cetera. Kortom: we zitten niet stil", aldus Adrie Jochems.

Nadere informatie: ad1bbs@home.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding