Dintelse Gorzen, Dinteloord, Noord-Brabant, Nederland, Europa
Dintelse Gorzen, Dinteloord, Noord-Brabant, Nederland, Europa Foto: Natuurmonumenten - Ferry Siemensma

Maart sportstimulering

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Ook in het voorjaar kunt u zich nog inschrijven voor de sportstimuleringsprojecten van de F!TFabriek. Met deze projecten wil de F!TFabriek meer inwoners uit de gemeente Bergen op Zoom activeren, stimuleren en kennis laten maken met sporten bij de plaatselijke sportverenigingen. Met Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op laagdrempelige wijze kennismaken met sport en bewegen. Met sportstimuleringsprogramma Try Out wil de F!TFabriek de middelbare scholieren activeren. Naast Sjors Sportief en Try Out is de F!TFabriek vanaf november gestart met het project The Comeback Kids. The Comeback Kids tracht jong volwassenen van 18 t/m 30 jaar te activeren. Sportaanbieders in de gemeente Bergen op Zoom wordt gevraagd om hun aanbod via www.sportstimulering.nl toe te voegen. Voor vragen/opmerkingen kan men contact opnemen met de F!TFabriek via r.vantiggelen@fitfabriekboz.nl.


Op De T Festival viert jubileumeditie

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op De T Festival viert feest! Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, vindt de 10e editie van het festival plaats op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom. Met Tim Knol & Blue Grass Boogiemen, Blaas of Glory, De Baron en Squander Squad zijn de eerste namen van het programma bekend. Toegang is zoals elk jaar helemaal gratis. Op De T Festival kan niet zonder vrijwilligers. Daarom is het festival ieder jaar weer op zoek naar mensen die een dagje achter de kassa, achter de bar of in de kinderhoek willen werken. Ook zoeken ze krachtpatsers die willen helpen met de op- en afbouw. www.opde-t.nl

Wat zelf te doen tegen eikenprocessierups?

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Vanuit de gemeente zijn en worden al diverse maatregelen genomen tegen overlast van de eikenprocessierups. Voor bewoners die zelf actie willen ondernemen geeft de gemeente een aantal tips.
Met vogelvriendelijk inrichten van je tuin kun je de biodiversiteit stimuleren:
Zorg voor een gevarieerde groene tuin;
Plant bloemen en bes en/of fruitdragende bomen en struiken;
Laat gevallen bladeren en ‘tuinafval’ zoveel mogelijk liggen zodat insecten zich daar kunnen nestelen;
Hang nestkasten op en verstoor zeker geen vogelnesten; Zorg voor water in de tuin. Dit trekt niet alleen vogels aan maar ook allerlei nuttige insecten.

Heb je zelf eikenbomen staan? En komt hier de eikenprocessierups in voor? Zorg dat nesten snel worden weggehaald door een expert. Meer informatie over de eikenprocessierups is onder andere te vinden op de website van de gemeente en GGD www.oakie.info.


Natuurwerkdag in de Dintelse Gorzen

REGIO - Natuurmonumenten houdt op zaterdag 14 maart een Natuurwerkdag in de Dintelse Gorzen in Dinteloord.
Dit in het kader van de NL Doet. Voor iedereen die graag in de natuur is en de handen uit de mouwen schudt. Aanmelden is verplicht en kan via www.nl.nl/dintelsegorzen.
Samen met de boswachter ga je van 9.30 tot 13.00 uur kleinschalig beheer uitvoeren, zoals knotten en jong boomopslag verwijderen.

Afbeelding
Tim Knol & Blue Grass Boogiemen