Verdacht van inbraak


HUIJBERGEN - BERGEN OP ZOOM - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Bergen op Zoom twee mannen aangehouden na een melding van een verdachte situatie in Huijbergen. Het duo was in het bezit van inbrekerswerktuigen en een vuurwapen, na onderzoek bleek het vuurwapen een balletjespistool te zijn. Beide mannen, een 43-jarige man uit Dorst en een 41-jarige man uit Polen, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zitten vast voor verhoor.

Lezing over Museum

OSSENDRECHT - De culturele commissie van de Protestantse Kerk organiseert voor donderdag 5 maart weer een bijzondere avond: Museum in de steigers over het nieuwe Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Een lezing van Siska Beele, sinds 1980 verbonden aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen en achtereenvolgens als educatief medewerker, tentoonstellingsmedewerker, educatieverantwoordelijke en onderzoeker. Haar wetenschappelijke interesse gaat uit naar de Belgische kunst uit de 19de eeuw en naar de geschiedenis van het museum en van zijn verzamelingen. Aanvang is 20.00 uur in de Protestantse Kerk, Ossendrecht, Dorpsstraat 10. Vrij entree, bij de uitgang wordt een gift gevraagd. Informatie en aanmelden: Loes van Arkel: arkelfam@wxs.nl

Inloopochtend

BERGEN OP ZOOM - Het Lectorium Rosicrucianum, de Internationale School van het Gouden Rozenkruis, vertegenwoordigt een gnostiek gedachtegoed. In het centrum organiseren zij regelmatig inloopochtenden, steeds met een ander thema, waarover met elkaar van gedachten gewisseld wordt. Het thema van donderdag 5 maart is: Wakker worden. Wat is echt wakker zijn? De inloopochtend is tussen 10.00 en 11.30 uur aan de Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom. Toegang is gratis.

Postzegels ruilen

HALSTEREN - Op maandag 9 maart wordt er een ruilbijeenkomst bij postzegelvereniging Onderling Contact gehouden in buurthuis de Kastanje aan de Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom. De ruilavond begint om 19.30 uur en eindigt rond 22.00 uur. Via de diverse aanwezige insteekboeken heeft u altijd een goede mogelijkheid om uw collectie nader aan te vullen. Op de koopjestafel kunt u voldoende vinden en de veiling biedt anders verzameluitdagingen. De toegang is gratis.

Boekenweek lezingen


REGIO - Van 7 tot en met 15 maart staat de Boekenweek centraal rond het thema Rebellen & Dwarsdenkers. Er worden daarom diverse activiteiten georganiseerd in de Bibliotheek Bergen op Zoom en Hoogerheide. Reisleider Marc Roth geeft dinsdag 10 maart van 19.00 tot 21.00 uur de lezing Noord-Korea: De verbeelde werkelijkheid in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Graag aanmelden via activiteiten@bibliotheekwb.nl Donderdag 12 maart is Annejet van der Zijl te gast. Belangstellenden zijn van 20.00 tot 22.00 uur van harte uitgenodigd in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen schrijvers van ons land. Zij schreef het Boekenweekgeschenk 2020. Kaarten kosten €7,50. Aanmelden via info@quistboeken.nl