Afbeelding
Foto:

Titurel omarmt het groen

PUTTE – Titurel ligt midden in het mooiste bos aan de rand van Putte. Om dat bos nog mooier te maken zoekt Titurel een werkgebiedleider dieren en groen. Samen met de bewoners gaat die aan de slag om dat mooie bos de trots van Titurel en van Putte te maken.

De nieuwe werkgebiedsleider die bij Titurel aan de slag kan moet groene vingers hebben, maar zich vooral thuisvoelen bij Titurel. Want als werkgebiedleider werk je niet alleen, je werkt met een grote groep vrijwilligers en bewoners van Titurel. “Je moet je thuisvoelen bij onze bewoners, maar onze bewoners moeten zich ook thuisvoelen bij jou”, zegt Titurel-bestuurder Katrien Muylaert.


Bouwen

Titurel wil bouwen. Plannen voor nieuwe woongebouwen en een renovatie van het monumentale pand op Landgoed Bieduinenhof liggen klaar, maar door de stikstofproblematiek is er nog geen vergunning. Dat is vervelend, maar met de handen in het haar gaan zitten is niet des Titurels. “Als we niet kunnen bouwen wat we willen, dan bouwen we wat we kunnen”, zegt Muylaert, “onze tuin is hard toe aan een opknapbeurt, en dat past ook in onze ambitie om ons landgoed open te stellen voor bezoekers. Er ligt een prachtig ontwerp, waarmee onze nieuwe werkgebiedleider zo aan de slag kan. En we beloven: het wordt prachtig!"


De Erfgoedfabriek

Titurel is een project van De Erfgoedfabriek, een ontwikkel- en investeringsprogramma van de provincie Noord-Brabant dat zich inzet om het erfgoed in de provincie te behouden en te ontwikkelen. Voor Titurel financierde De Erfgoedfabriek een tuinontwerp, dat werd gemaakt door de bekende tuinarchitect Benoit Fondu. Veel groen, grote waterpartijen, een dierenpark, een kruidentuin en een “natuurlijk” amphitheater dat door Titurel gebruikt kan worden voor feesten en gezelligheid vormen samen een tuin die het monument op het landgoed verbindt met het bos er omheen. Muylaert: “Het ontwerp is zo gemaakt dat het langzaam kan ontstaan. Er is geen deadline. Als de tuin klaar is verbindt hij inderdaad ons landgoed met het bos, maar al tijdens de bouw, en daarna, verbindt hij onze bewoners met de buitenwereld. We bouwen voor het eindresultaat, maar vooral zodat we samen iets maken waar we trots op kunnen zijn.”


Trots

Terwijl Titurel bij de Albert Heijn-supermarkt in Putte statiegeldbonnetjes verzamelt om zo de bouwmaterialen te kunnen bekostigen blijven Katrien Muylaert en haar collega’s zoeken naar de nieuwe werkgebiedleider dieren en groen. Wie denkt “Dat ben ik!” kijkt op www.titurel.nl en legt, samen met de bewoners en vrijwilligers, binnenkort misschien wel de eerste hand aan een landgoed waar heel Putte trots op is, en dat iedereen omarmt.


"Voor Titurel financierde De Erfgoedfabriek een tuinontwerp"