Afbeelding
Foto:

Scherp zicht op de laatste mode

HALSTEREN – Mode is prachtig, maar zonder goed zicht kun je er niet van genieten. Gelukkig is er Ben van der Heiden zien, zorg & horen. Daar weet men goed zicht en de laatste mode als geen ander te combineren.

Een bril is een hulpmiddel, maar dat betekent niet dat het niet óók een fantastisch accessoire kan zijn. Gerrit Atres, eigenaar van Ben van der Heiden zien, zorg & horen, houdt van brillen. Hij volgt de trends op de voet, deelt zijn enthousiasme met zijn team en zorgt er zo voor dat zijn zaak altijd de laatste brillenmode op voorraad heeft. Zo staat Ben van der Heiden zien, zorg & horen altijd garant voor deskundig – en vaak verrassend – advies.


Trends

De trends op brillengebied ontstaan over de hele wereld en vinden vanuit New York, Milaan en Amsterdam hun weg naar Halsteren. “De laatste jaren zie je de stijl veranderen. Kunststof was lang de trend, maar de focus verlegt zich steeds meer naar metalen, dunrandige monturen. Rechte vormen, en zelfs de oversized retro-vormen uit de jaren ’70 zijn helemaal in.”


Een waar sieraad

Gerrit wijst op de brillen van het Deense merk Lindberg. “Een prachtig product”, vindt hij, “de brillen van Lindberg zijn licht, subtiel, verfijnd en enorm comfortabel. Sommige monturen zijn ronduit prachtig. Binnenkort komt dit merk zelfs met gouden brillen. De bril was al meer dan een hulpmiddel, maar door Lindberg maakt de bril de stap van accessoire naar een waar sieraad.” Het Spaanse merk Etnia Barcelona is van een compleet andere orde. “De brillen van Etnia zijn expressief, vrolijk, maar juist daardoor ook weer mooi. De prijs is interessant, maar de kwaliteit is ook uitstekend. Etnia zoekt naar verrassende combinaties en weet die elk seizoen weer te vinden”, zegt Gerrit.


Klassieker

Lindberg en Etnia Barcelona zijn twee populaire merken in het assortiment, ook een klassieker als Ray-Ban doet het nog altijd erg goed. “Hoe Ray-Ban weet in te spelen op trends zonder de eigen, klassieke identiteit te verliezen blijft me elk jaar verrassen”, zegt Gerrit, “en de grote kracht van Ray-Ban is dat je de brillen op sterkte kunt maken in de echte Ray-Ban uitvoering, met zelfs het Ray-Ban logo. Dat je als brildrager zoveel diversiteit en stijlen tot je beschikking hebt blijft me gewoon fascineren."


Optiekvirus

"In onze winkel zijn we allemaal besmet met het optiekvirus! Dat betekent dat we houden van de trends, maar ook van het feit dat we onze klanten kunnen helpen om al dat moois haarscherp te zien."