Vrijwilligers nodig


REGIO - Via het vrijwilligersinformatiepunt Steenbergen worden belangstellenden gezocht voor diverse vrijwilligersfuncties in de regio. Alzheimer Nederland West Brabant zoekt vrijwilligers om tijdens het Alzheimer Café en bij evenementen de infotafel te bemensen en te zorgen dat de info up-to-date blijft. Heb je affiniteit met mensen met dementie en hun omgeving dan is dit een interessante job!
Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland zoekt diverse vrijwilligers zoals: Tolk Arabisch, Taalcoach, Maatschappelijk begeleider en Arbeidscoach. Kijk op www.vrijwilligersinformatiepunt.nl


Natuurloop/duathlon

ZUIDWESTHOEK - REGIO - Lopersgroep Putte organiseert voor zondag 1 maart een natuurloop en off road duathlon vanaf Camping de Watertoren te Berendrecht. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunnen lopers- joggers en wandelaars kiezen uit drie verschillende looproutes van telkens ongeveer 5 km. Deze kunnen naar keuze meerdere malen afgelegd worden.

Om 12.30 uur start de jeugd tussen 7 en 13 jaar voor een duathlon door eerst 700 meter te lopen in het bos, gevolgd door 3.5 km fietsen door de bossen om daarna af te sluiten met 700 meter lopen. Om 13.30 uur klinkt het laatste startschot voor de duathlon. Eerst wordt er gestart met een loopcross van 4 km, waarna er gewisseld wordt voor de MTB om 22 km te knallen in de bossen en daarna af te sluiten met weer 4 km lopen.

Deze wedstrijd wordt ofwel solo of in duo betwist. Alle info vind je op website: www.lopersgroepputte.be




Benefietdiner Luizter

HALSTEREN - REGIO - Wil jij iemand op een speciale manier in het zonnetje zetten en tegelijkertijd het goede doel steunen? Dat kan! Op zondag 8 maart verzorgt het Halsterse duo Luizter een speciaal benefietdiner bij Brasserie De Deu-Braek in Sint Annaland. Voor €39,95 p/p krijgen de gasten een heerlijk 4-gangen diner inclusief welkomstdrankje. Ook is er een loterij met mooie prijzen. Luizter biedt de unieke mogelijkheid om een persoonlijk (hoofd)stukje Luizterverhaal ‘te kopen’ waarvan de opbrengst naar de Stichting Vrienden van Siem gaat. Gasten zijn welkom vanaf 15.30 uur en om zeker te zijn van een plaats is reserveren gewenst via https://luizter.nl/contact/ Jolanda Bazen, van Luizter, is sinds kort ambassadeur voor de Stichting Vrienden van Siem. Een Stichting die zich inzet om het leven van mensen met de ziekte kanker draaglijker te maken.


Programma Arsis

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Kunstsociëteit Arsis heeft deze en komende weken uiteenlopende activiteiten op het programma staan. Op donderdag 27 februari nemen Koen van der Steen en Wouter Goudswaard belangstellenden mee in de wereld van de Vastenavond, die dan net voorbij is. Dit is te doen op het bouwkot van de Stichting Halwana. Zondag 1 maart is er een brunch van 11.00 tot 13.00 uur aan Kastanjelaan 160. Dit als ode aan Louise Bourgeois. Aanmelden kan via christine@christineveraart.nl Donderdag 12 maart houdt Christine Veraart een presentatie over fotograaf Stefan Vanfleteren. Op dit moment is er een expositie van zijn werk in het fotomuseum van Antwerpen. Aanvang is 20.00 uur in de Arsis Ruimte aan Kastanjelaan 160.