Afbeelding
Foto:

Verpauperd pand Halsterseweg ontsiert buurt

BERGEN OP ZOOM - Omwonenden ondervinden veel last van een verpauperd pand aan de Halsterseweg 265 schrijft Lijst Linssen over de voormalige Meubelgigant in een brief aan het college.

Raadslid Meino Dam vond een krantenartikel van 31 juli 2008 waarin stond dat er huizen op de plek van de meubelgigant zouden komen. Ook vond hij een raadsmededeling van 9 mei 2008 met daarin een aantal toegevoegde inbreidingslocaties waaronder de Halsterseweg 265."Bijna 12 jaar later na die publicatie staat dit verpauperde gebouw er nog steeds. Er is stankoverlast; er zijn ratten gezien; het dak is gedeeltelijk ingestort; er is meer instortingsgevaar zeker bij storm; er zijn netten aangebracht om vallend puin niet op voorbijgangers terecht te laten komen. Toch liggen regelmatig onderdelen van dit gebouw bij omwonenden in de tuin. Omwonenden vertelden Lijst Linssen dat ze ook overlast ondervinden van de bijgebouwen met asbest golfplaten. Ook gaan onbekende personen via de kapot geknipte afrastering toch het terrein op. Lijst Linssen vernam dat de eigenaar van het naastgelegen pand zijn woning niet verkocht of verhuurd kan krijgen. In die woning hangt namelijk een onaangename geur van het naastgelegen verpauperde pand. Omwonenden merkten op dat er sprake is van waardevermindering van hun woningen, omdat het bepaald niet aantrekkelijk is bij zo’n verpauperd pand te wonen en afbreuk doet aan het woongenot", aldus het raadslid.

Omwonenden hebben een handtekeningenactie op touw gezet om de brief naar het college te ondersteunen. 58 omwonenden hebben de actie ondertekend. In dit verband vraagt Lijst Linssen zich af of het college bereid is over deze kwestie met Stadlander contact op te nemen en met hen tot bindende afspraken te komen om op korte termijn dit gebouw te slopen om overlast in brede zin verder te voorkomen. Ook wil de partij dat het college, op grond van veiligheid- en gezondheidsrisico’s zelf al op korte termijn maatregelen neemt.