Boekenmarkt

BERGEN OP ZOOM - Op zondag 1 maart wordt tussen 13.30 en 16.30 de maandelijkse boekenmarkt gehouden in het Logegebouw van de Vrijmetselarij, Engelsestraat 30 in Bergen op Zoom met een grote keuze uit onder meer romans. Ook is er een rondleiding in het historische pand en kunnen er oude boeken worden afgegeven. De opbrengst is bestemd voor vragen om geldelijke ondersteuning van verenigingen in de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht.

Kinderfysiotherapie

BERGEN OP ZOOM - Donderdag 5 maart is kinderfysiotherapeute Eta van Riemsdijk-Consenheim van Kakelbont Fysiotherapie te gast bij het Baby- tot Kleutercafé in de Bibliotheek Bergen op Zoom, Kortemeestraat 17. "Van 0 tot 6 jaar leer je nogal wat bewegingen. Omrollen, kruipen, staan, lopen, fietsen. Vaak verloopt dit zonder problemen. Maar wat als dat niet zo is?" Eta vertelt over het belang van bewegen voor baby’s en peuters, hoe het bewegen te stimuleren en wat fysiotherapie kan bijdragen als bewegen niet vanzelf gaat. In de bieb zijn ook volop boeken over bewegen te vinden. Saskia Bousie van Bibliotheek West-Brabant gaat er natuurlijk eentje voorlezen. Het Baby- tot Kleutercafé is iedere eerste donderdag van de maand van 9.30 tot 10.30 uur (behalve de schoolvakanties). Ouders en verzorgers met kinderen van 0 tot 4 jaar zijn meer dan welkom. Neem de kinderen gerust mee. De toegang is gratis en het is vrije inloop.

Baby- tot Kleutercafé

HOOGERHEIDE - Het Baby- tot Kleutercafé in de Bibliotheek Hoogerheide, Huijbergseweg 3a is dé ontmoetingsplek voor ouders en verzorgers: samen ervaringen uitwisselen over de ontwikkeling van baby’s en peuters. Iedere bijeenkomst is er ook een interessante gastspreker aanwezig. Maandag 2 maart is kinderfysiotherapeute Ingrid Hegge te gast. Wat als een baby veel huilt, zich overstrekt, slap is, niet op zijn/haar buik wilt, een voorkeurshouding heeft? Wat is belangrijk bij de motoriek van baby’s en peuters? Het zijn allemaal vragen die de kinderfysiotherapeut regelmatig krijgt. Ingrid Hegge vertelt graag wat de kinderfysiotherapeute voor jouw kind kan betekenen. Ze legt ook uit wat normaal, afwijkend of gewoon anders is en hoe jij zelf het bewegen kunt stimuleren. Het Baby- tot Kleutercafé is iedere eerste maandag van de maand van 9.30 tot 10.30 uur (behalve de schoolvakanties). Ouders en verzorgers met kinderen van 0 tot 4 jaar zijn meer dan welkom. Neem de kinderen gerust mee. De toegang is gratis.