Afbeelding
Foto:

Proficiat diamanten paar Van Meel


WOENSDRECHT - “We vinden elkaar nog steeds leuk, daarom zijn we na 60 jaar nog bij elkaar!”, zijn de woorden van het diamanten bruidspaar Toon en Betsie van Meel-de Nijs uit Woensdrecht.

Toon uit Heerle en Betsie uit Hoogerheide zagen elkaar voor het eerst tijdens het maandelijkse bal in Hoogerheide. Ze vonden elkaar gelijk leuk, maar toch duurde het even voordat het echt wat werd. Na anderhalf jaar verkering trouwden ze en na de plechtigheid werd er bij Betsie thuis een feest gegeven. Een eigen huis hadden ze nog niet, waardoor ze een half jaartje bij Betsie haar ouders inwoonden.

Toon werkte als lasser bij een constructiebedrijf terwijl Betsie haar moeder hielp met het huishouden. Met 8 kinderen was er altijd wel iets te doen. Ze had naailessen gevolgd en naaide voor het hele gezin kleding. Naaien is ze altijd blijven doen. Na een half jaar bij haar ouders te hebben ingewoond, verhuisden ze naar Ossendrecht, waar hun dochter werd geboren en twee jaar later verhuisden ze naar Hoogerheide. Inmiddels zijn ze de trotse oma en opa van 2 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Vakanties vierden ze altijd op de camping. Met hun tourcaravan hebben ze veel landen bezocht. Frankrijk was favoriet, vooral de Alpen, mede doordat Toon veel fietste. Thuis was hij lid van een fietsclub. Voor de wintersport gingen ze naar Oostenrijk. Ze hebben geen tourcaravan meer, maar een stacaravan in Scherpenzeel waar ze 5/6 maanden per jaar doorbrengen.

Hobby’s hebben ze nog steeds, Betsie puzzelt en leest en Toon zit dagelijks op zijn tablet en skypet regelmatig met zijn kleinzoon in Zweden. Toon en Betsie vierden hun 60-jarige trouwdag samen met hun familie bij Non Plus Ultra. De dag erna kwam burgemeester Steven Adriaansen het bruidspaar feliciteren.

Afbeelding