Afbeelding
Foto:

Achtervolging meisje

HALSTEREN - 'Houd je kinderen extra in de gaten!' Dat adviseert een Halsterse moeder nadat haar dochter donderdagmiddag ogenschijnlijk werd achtervolgd door een auto. Ze plaatste een bericht op communicatieplatform Nextdoor. Daarin schrijft de moeder dat het voorval rond half vier plaatsvond. "Onze dochter is met een omweg heel hard naar huis gefietst omdat ze zo in paniek was. Ze is bij ons de achtertuin in gerend en de auto is langzaam voorbij gereden, na heel kort even te hebben stil gestaan hiervoor. Het gaat dus om een zilver/groene kleine/middelmaat auto met daarin een licht getinte jongen van rond de 30. Hij is haar gevolgd vanuit de Dorpsstraat met een omweg naar ons huis. Helaas verder weinig info, maar misschien verstandig om even je kinderen voor de zekerheid in de gaten te houden." De moeder heeft het voorval gemeld bij de politie.

Bingo in Le Soleil

HOOGERHEIDE - De bingo die KBO Hoogerheide/Woensdrecht organiseert vindt op vrijdag 28 februari om 13.30 uur plaats in Le Soleil (Huijbergseweg 19). Dat is niet de gebruikelijke locatie. Vanaf 13.00 is de zaal open voor mensen van 50 jaar en ouder. Tijdens de pauze is er een loterij met mooie prijzen.

Lente op De Hertgang

HALSTEREN - De meteorologische lente begint op 1 maart en op Landgoed De Hertgang in Halsteren is het bewijs daarvan al goed te zien. Ontdek tijdens de speciale voorjaarswandeling hoe de natuur ontwaakt na de winter. Op zondag 8 maart neemt de gids u mee tijdens een rondleiding door de tuinen en het arboretum van het landgoed, dat bijna zes hectare groot is. Om 14.00 uur start de rondleiding. De toegang bedraagt €4,50 inclusief koffie of thee. Vooraf wel even aanmelden via hertgang@planet.nl of 0164-68 38 01. Kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding, gratis toegang. Voor kinderen is er ook het een en ander te doen, want er zijn diverse klim- en speeltoestellen in het bosgedeelte. U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren.

Wielerfestijn jumelage

REGIO - De stichting Jumelage Bergen op Zoom organiseert in samenwerking met de VZW Oudenaarde en zustersteden en de gemeente Oudenaarde op zondag 5 april een bustrip naar het wielerfestijn in Oudenaarde. De bus vertrekt om 8.15 uur op De Boulevard (ter hoogte van Het Strandhuys) in Bergen op Zoom. Als er vanuit Woensdrecht ook belangstelling is kan er worden gezorgd voor een opstapplaats in Hoogerheide. Om 18.00 uur vertrekt de bus terug naar Bergen op Zoom. De kosten voor deze reis bedragen 20 euro. Aanmelden kan bij Kees Spikker, bereikbaar via telefoonnummer: 0164 234 156 of 06 5369 9719 en mailadres: c.spikker@home.nl Het bedrag kunt u overmaken op IBAN NL03RABO0118784552 tnv stichting Jumelage Bergen op Zoom o.v.v. bustrip RVV. Graag aanmelden voor 1 maart.

Rollator spreekuren

OSSENDRECHT - Op woensdagmiddag 26 februari is er in Mariahove (Gert Mullerplein 1, Ossendrecht) van 13.30 tot 15.00 uur een Rollator spreekuur. Dit wordt georganiseerd door tanteLouise en BWI. Dinsdag 3 maart tussen 10.00 en 11.00 uur houden de BAS en WijZijn Bergen op Zoom een rollatorspreekuur in de Korenaere (Korenmarkt 7, Bergen op Zoom).

Afbeelding