Afbeelding

Vier dialectschrijvers lezen eigen verhaal voor

HOOGERHEIDE - Op woensdagavond 4 maart lezen in De Pastorij, de voormalige pastorie aan de Raadhuisstraat te Hoogerheide, vier Woensdrechtse dialectschrijvers tussen 20.00 en 22.00 uur hun eigen bijdrage aan het Brabants boekske 2020 voor. Bezoekers worden vanaf 19.30 uur verwelkomd met een gratis kopje koffie of thee door Niels van Elzakker.

In de provincie Noord-Brabant is het al vijftien jaar traditie om aan het thema van de nationale Boekenweek een Brabantse draai te geven. De redacteuren Cor Swanenberg (Berlicum) en Jan Luysterburg (Hoogerheide) nodigen dan een vijftigtal Brabantse dialectschrijvers en -dichters uit om in hun eigen dialect een verhaal of gedicht te schrijven dat beantwoordt aan het landelijke thema. Dit jaar gaat dat over dwarsliggers en het lag dus voor de hand dat het Brabants boekske 'De kont teege de krib' ging heten. Maar liefst vier dialectschrijvers uit de gemeente Woensdrecht voelden bij deze titel hun creatieve inspiratie opborrelen en togen aan de slag. Dit resulteerde in vier prachtige verhalen, die door de redactie graag werden opgenomen in het boekske, dat op zondag 1 maart 2020 wordt gepresenteerd in gemeenschapshuis De Snoeck te Lith. Eén van de vier, Ad Borremans uit Hoogerheide, is door de organisatie zelfs uitgenodigd om zijn verhaal tijdens de presentatie voor te dragen.

Uniek
Niels van Elzakker was door dit alles bijzonder in zijn sas en besloot actie te ondernemen. Hij sloeg een extra voorraad in van het Brabants boekske, reserveerde het gezellige etablissement van De Pastorij en vroeg aan de vier auteurs hun verhaal voor te komen lezen tijdens een gemoedelijk en vrolijk samenzijn. De vier gaven aan dit verzoek graag gehoor. Tussen 20.00 en 22.00 uur lezen zij om de beurt hun verhaal voor. Tijdens de pauzes zijn de toehoorders in de gelegenheid om het Brabants boekske aan te schaffen tegen de vastgestelde prijs van €14,95 en degenen die hier prijs op stellen kunnen hun nieuw verworven exemplaar door de vier auteurs laten signeren. Ad Borremans, Jan van Elzakker, Jan Luysterburg en Edy Minnebach werken graag mee aan deze voor de gemeente Woensdrecht unieke gebeurtenis. De organisatie hoopt van harte, dat u deze gelegenheid te baat neemt en heerlijk komt genieten van dit evenement. De toegang is gratis.