Afbeelding
Foto: VIncent Krijtenburg

Muziek in de regio:
Winfried van Vliet - Drumstel

HALSTEREN - Winfried van Vliet (58) geeft al meer dan 25 jaar drumles. Voor hem is drummen een way of life en drumles geven één van de mooiste dingen om te doen.

Naast het "losgaan op het drumstel" zit er volgens Winfried meer achter het instrument. "Het is een uitlaatklep. Daarnaast versterkt het je motoriek in al zijn facetten. Je beide hersenhelften zijn er zeer actief mee. Mijn taak is om met het plezier van de leerling in combinatie met oefeningen en met liedjes meespelen, dit alles ertoe te brengen dat er weer een goede drummer of drumster aan het groeien is."

Winfried vindt het belangrijk dat de leerlingen plezier hebben in het drummen. "Ik heb momenteel veertig leerlingen en er is altijd ruimte voor meer leerlingen. Er zijn nooit genoeg drummers! Ik vind het erg leuk om mijn kennis en ervaring over te brengen en te delen met zowel jong als oud."

Als kind van 8 jaar ging hij op pianoles, het begin van zijn muzikale levensloop. "Dat duurde slechts drie jaar. Drummen werd mijn passie. Ik was 14 jaar toen ik mijn eerste drumstel kreeg. En voor het verstrijken van dat eerste jaar, was ik al aan het optreden. Na verschillende bandjes en veel optreden kwam ik als 18 jarige bij de Bergse countryband Silver Eagle Express. Met die band maakten we twee lp's en er kwamen verschillende singles uit. We werden uitgeroepen tot Nederlands beste country act, deden veel radio, tv en zelfs een trip naar Nashville, het mekka van de country."
Op het Rotterdams conservatorium volgde Winfried workshops en masterclasses van onder meer: Hans Eijkenaar, Jeff Porcaro (Toto), Vinnie Colaiuta, Alex Acuña. "Uiteindelijk kwam ik terecht bij een begeleidingsband, Bluesette. Daarmee speelden we met bijna alle Nederlandse artiesten: Rob de Nijs, René Froger, Marco Borsato, Corry Konings, Albert West, Lee Towers. Ook begeleidden we buitenlandse acts als bijvoorbeeld The Trammps. Met het Belgische Nightshift hebben we voor 'n lange periode gespeeld met de Belgische zangeres Isabelle A. waarmee we behalve live shows, ook veel tv hebben gedaan. Het optreden is nooit opgehouden. Als invaller bij vele bands, maar ook eigen bands en projecten hebben de revue gepasseerd. En, nog steeds!"
De drumlessen vinden op dinsdag plaats in Tilburg en op de andere dagen in Halsteren. De meeste lessen zijn privélessen. "Daarmee volg en stuur je het tempo van de leerling. Maar zéker ook zijn of haar wensen. Als de leerling aan het begin van de les iets zit te spelen, haak ik daar bijvoorbeeld graag ter plekke op in. Dat maakt het allemaal veel leuker en interessanter, zeker voor de leerling. Met alle oefeningen en liedjes waar we mee meespelen werken we steeds weer naar de jaarlijkse voorspeeldag. De leerlingen mogen dan aan elkaar en aan familie en vrienden laten horen waar ze staan met het drummen."
AllDrums.nl