Afbeelding
Foto:

Overgewicht niet alleen kwestie van calorieën

BERGEN OP ZOOM - Vaak wordt er wat gemakkelijk over gedaan. "Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen." Dit wordt vooral gedacht door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht. Minder eten is niet makkelijk wanneer je vaak honger hebt of veel stress ervaart, en uren zweten op de sportschool is meestal ook niet de oplossing. In de praktijk komt hier veel meer bij kijken.

Met name de stofwisseling is erg bepalend, en deze is niet voor iedereen hetzelfde. De stofwisseling wordt grotendeels hormonaal aangestuurd en verschillende factoren hebben hier invloed op. Hierbij kun je denken aan anticonceptiva, zwangerschap en de menopauze, maar ook slechte eetgewoonten, 'moderne' voedingsmiddelen, bepaalde medicijnen en stoppen met roken.


Stofwisselingsprobleem

Door een hormonale disbalans ontstaat er een stofwisselingsprobleem en kun je in een vicieuze cirkel belanden. De controle over het hongergevoel wordt dan ook steeds minder, en doordat je meer of vaker gaat eten, verergert zich het probleem.


Balans

Het Cure4Life programma brengt het lichaam weer in balans. Op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties van natuurlijke, alledaagse voeding, zonder dieetpillen of shakes. De begeleiding tijdens het programma is erg belangrijk. Zo wordt er ook aandacht besteed aan coaching en emotie-eten. Agnes Withagen is Cure4Life consulent in Bergen op Zoom en begeleidt haar cliƫnten tijdens het hele traject. Zij is voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut. Daarbij heeft zij medische en psychosociale basiskennis.


Verwachtingen

Agnes over het Cure4Life-programma: "Wie het programma correct volgt kan een gewichtsverlies verwachten van 5 tot 8 kilo per maand, en zonder hongergevoel. Mensen voelen zich fitter, energieker en zitten lekkerder in hun vel. Daarbij heeft het programma ook een hele positieve invloed op gerelateerde gezondheidsklachten zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2, maag- en darmklachten en ademhalingsproblemen."


Richtlijnen voor de toekomst

Tijdens het programma krijg je een duidelijk inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt. Met behulp van 'de richtlijnen voor de toekomst' is het goed mogelijk om de resultaten te behouden. Tevens vinden er nog enkele na-consulten plaats. Het traject begint met een uitgebreide intake. Hiervoor biedt Cure4Life een gratis en vrijblijvend informatief consult aan van 75 minuten.

Cure4Life Bergen op Zoom is gevestigd in De Melkfabriek, unit 114, aan de Bruinevisstraat 32 in Bergen op Zoom. Telefonisch contact opnemen kan op telefoonnummer (06) 25007540. Meer informatie is ook te vinden op de website: www.cure4life.eu