De kleine Noud, zoon van Malu, groeide op in de boerderijwinkel van Hugo.
De kleine Noud, zoon van Malu, groeide op in de boerderijwinkel van Hugo. Foto: Manon Meylemans

Boerderijwinkel Hugo Bogers

BERGEN OP ZOOM - In de boerderijwinkel van Hugo Bogers verkopen Hugo en zijn schoondochter Malu producten die vers van het land en vers uit eigen stal komen. "Inmiddels kunnen we onze klanten in de volledige maaltijd voorzien", zegt Malu.

Sinds enkele jaren runt Malu de winkel die naast de stallen staat op de boerderij aan de Fianestraat 2b. Het is een echt familiebedrijf, waarbij de klanten zelfs haar jongste zoon Noud hebben zien opgroeien en ook oudste zoon Bram geen onbekende is. Ze verkoopt onder andere seizoensgroenten en -fruit, aardappelen en eieren, maar ook rundvlees van de eigen veestapel.
"Dit is iets unieks van onszelf en dat is heel mooi", zegt Malu. "Het is kwaliteitsvlees en een écht Nederlands product. Onze runderen zijn in Nederland geboren, ze zijn in Nederland opgegroeid en in Nederland geslacht - dat noemen we drie keer N-vlees", vult Hugo aan. Hugo kiest zelf de dieren uit die hij hoog genoeg in kwaliteit acht voor verkoop in de winkel. Tot die tijd lopen de runderen vrij rond in de regionale natuurgebieden in de Augustapolder en het Markiezaatsgebied. Het zijn dus niet alleen Nederlandse runderen, maar runderen van de Brabantse Wal. "Wanneer ik een koe ga uitzoeken, zoek ik wel echt de beste uit voor in de winkel. Wij hebben echte vleesdieren en dat proef je: het is zo mals als boter", verklaart Hugo trots.

Naast het rundvlees is het familiebedrijf gespecialiseerd in onder andere asperges en aardappels. Wanneer het seizoen begint, kunnen de liefhebbers weer terecht voor geschilde en ongeschilde asperges. Van de aardappelen zijn vier soorten beschikbaar. Bintjes en Challenger aardappelen zijn van eigen teelt, maar op veler verzoek zijn er ook Agria's en Frieslanders beschikbaar.

Boerderijwinkel Hugo Bogers is maandag gesloten dinsdag tot en met vrijdag van 10 -17 uur geopend, en zaterdag van 10 tot 16 uur.