Afbeelding
Foto:

Frisse uitstraling voor Haarhoeve en Kapsalon Vermaat

HALSTEREN - Kapsalon Vermaat in Bergen op Zoom en Haarhoeve Vermaat in Halsteren ondergaan beide een metamorfose. Daarmee willen de eigenaars het bedrijf nieuw leven inblazen.

De bouwwerkzaamheden gingen eerder al voorzichtig van start, maar van 25 tot en met 28 februari is de kapsalon aan de Kortemeestraat 6 in Bergen op Zoom een paar dagen gesloten voor de grote klussen. "We gaan de kapsalon moderniseren en kleurrijker maken. Zowel qua personeel als qua uitstraling vindt er een verjonging plaats", zegt Jacqueline Vermaat die daarmee ook een jongere doelgroep wil aanspreken.

Vermaat is al meer dan negentig jaar een bekende naam in de regio. In 1926 opende Cor Vermaat de zaak aan de Bosstraat en later aan de Grote Markt. In 1983 ging de kapsalon naar de Kortemeestraat en nam zoon Jac Vermaat het stokje over. Vanaf 1996 staat de derde generatie aan het roer onder leiding van Marcel Vermaat. Ook startte hij Haarhoeve Vermaat aan de Melanenweg. Mensen kunnen daar terecht voor maathaarwerken (pruiken).

Een paar jaar deed de salon in het historische centrum dienst als stagesalon voor leerlingen van de kappersschool. "In maart 2017 zijn we weer een gewone kapsalon geworden. In plaats van stagiaires knippen er nu topstylistes. We merken toch dat mensen soms nog denken dat het een stagesalon is. We gaan nu professionaliseren en de uitstraling aanpakken. Mensen moeten weer nieuwsgierig worden om binnen te komen", zegt Jacqueline.

In de kapsalon komt een nieuwe vloer, een nieuwe balie, de muren worden geschilderd en er komt nieuw meubilair. De Italiaanse kappersstoelen blijven en het geluidssysteem wordt vernieuwd. De naam van de zaak blijft hetzelfde. Wel wordt er op de ruit een slogan aan toegevoegd: "De Kapsalon in het Vierkantje".

Op 7 maart is er een borrel ter ere van de restyling. Vanaf 14.00 uur kan iedereen komen kijken naar de vernieuwing. Dagelijks staan Linda van der Zwan en Snjezana Jurisic en stagiaires Lotte en Damaris voor u klaar.

Na de verbouwing van de kapsalon volgt een verbouwing van de Haarhoeve. Er komt onder meer fotobehang in de acht salons. Wasbakken en stoelen blijven hetzelfde. Ook vijf stoelen uit 1926 blijven met het oog op duurzaamheid én nostalgie behouden.