Vivoo reuzendoder in Sprundel

HUIJBERGEN – Een oorwassing met dubbele cijfers tijdens de seizoenopening tegen ODIO voorspelde niet veel goeds. Vivoo herpakte zich en knokt zich met hart en ziel naar prolongatie in de Vierde-klasse. Met name tegen clubs met aspiraties blijkt het team van Rudo Gommers een luis in de pels. In eigen huis gaf het Grenswachters een pak slaag en liepen zowel Nieuw-Borgvliet en METO averij op. Ook titelkandidaat Sprundel weet inmiddels van dat er niet met de Huijbergse blauwbloezen valt te spotten.

Daar waar Wernhout-ODIO en WVV'67-Nieuw Borgvliet, wegens de invloed van storm Dennis, geen doorgang vonden daar diende Vivoo wel aan de aftrap te Sprundel te verschijnen. De thuisploeg opende sterk en drukte in de achtste minuut de verhoudingen in cijfers uit 1-0. Vervolgens ontstond er door de wind voor beide teams een lastig duel. Sprundel zocht naar een tweede treffer, Vivoo ontregelde vakkundig het aanvallende spel. En heeft in de persoon van Dimitri Ceuppens nog altijd een goalgetter van formaat. Na ruim een half uur was de stand weer in evenwicht. Na de thee een zelfde spelbeeld met opnieuw Ceuppens als afmaker en Vivoo op voorsprong. Sprundel probeerde wat het kon maar slaagde niet om keeper Robert Samek nogmaals te passeren. Dat lukte de Huijbergenaren wel. Na de rentree van Kaylan Timmermans was het Tijmen van de Weide die in blessuretijd de genadeklap uitdeelde, 1-3.

In Putte bleef Grenswachters tijdens het derde optreden van Joost van Oirschot ongeslagen. Hoewel de keeper bij de twee DIOZ-tegentreffers niet helemaal vrijuit ging, zorgde ploeggenoot Nicky Verboven tweemaal voor evenwicht. Eindstand 2-2.

De verrichtingen van METO uit bij laagvlieger SVC worden door de insiders als dramatisch slecht getypeerd. In een winderig Standdaarbuiten keek men al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Daarna was roodwitblauw niet in staat om er aanvallend iets tegenover te stellen. En zag Donovan de Weert met tweemaal geel voortijdig vertrekken. SVC-METO 1-0.

Topscorers:

Gijs Verresen (METO) 13, Damian Elenbaas (ODIO) 11, Nicky Verboven (Grenswachters) 9, Dimitri Ceuppens (Vivoo) 7, Marijn Corré (ODIO) 7, Quirijn Schevenhoven (WVV'67) 7, Jens Hermans (METO) 6, Ronald Clarijs (Grenswachters) 5 doelpunten.