Zorgen over rommelige bestrating

LEPELSTRAAT - De fractie van GBWP maakt zich grote zorgen over de bestrating van de straten en pleinen in Lepelstraat na het aanbrengen van de glasvezelkabels. "Diverse bewoners hebben ons benaderd over de gang van zaken omtrent het herstel van de bestrating na de werkzaamheden. GBWP heeft daarover ook al telefonisch contact opgenomen met de verantwoordelijke dienst, maar voelt toch de noodzaak om haar zorgen te uiten en middels een drietal vragen zaken duidelijk te krijgen."

"Op zich een positief gegeven dat de bewoners, binnenkort en in de nabije toekomst, gebruik kunnen maken van glasvezel. De aannemer is daarmee voortvarend van start gegaan en bij bijna iedereen ligt de kabel nu tot aan de voordeur. Er is overal gegraven tot meer dan 60 cm diep om de kabel te leggen", beginnen raadslid Maarten van Eekelen en vice-fractievoorzitter Betsy de Kock een brief aan het college.

"Nu zien we dat, na de laatste werkzaamheden, de tegels en klinkers niet naar behoren terug op zijn plaats gelegd worden. Die werkzaamheden leiden nu al tot verzakkingen of gaan die later zeker vertonen. Als GBWP zien we met lede ogen aan dat een, sinds kort mooi aangelegde en veel geld kostende, bestrating binnen enkele maanden om zeep wordt geholpen. Wij vrezen dat de gemeente -en dus de inwoners- straks het gelag betalen. Slecht herstel van de bestrating kan leiden tot dure reparaties door de gemeente en irritaties bij bewoners." GBWP vraagt aan het college om actie te ondernemen.