Eerst werden de door Thijs, Maxim en Bram naar eigen ontwerp geschilderde prullenbakken onthuld.
Eerst werden de door Thijs, Maxim en Bram naar eigen ontwerp geschilderde prullenbakken onthuld. Foto:

Afsluiting 'rent a Boa' project Ossendrecht

OSSENDRECHT - Op vrijdag 14 februari vond de afsluiting plaats van de pilot 'rent a Boa' bij basisschool de Meulenrakkers in Ossendrecht.

De leerlingen van de school hebben in samenwerking met de Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), de politie, buurtpreventie en gemeenten verschillende acties uitgevoerd om de omgeving van hun school te verbeteren. Samen met de Boa zijn controles uitgevoerd op zwerfafval en hondenpoep. Ook hebben de leerlingen afvalbakken een ander uiterlijk gegeven zodat het leuker wordt om afval weg te gooien. Verder hebben ze gewerkt om een langgekoesterde wens van de buurtpreventie en de school mogelijk te maken: een "kiss-and-ride strook" bij de ingang van de school. Deze werd vrijdag geopend door leden van het buurtpreventieteam, die twee dagen per week een oogje in het zeil houden tijdens het begin en het einde van de schooltijd. Het project wordt vervolgd.

In oktober is de Meulenrakkers aan de slag gegaan met het project 'Rent a Boa' van de gemeente Woensdrecht. De opzet is dat inwoners in contact komen met de Boa en wijkagent en samen een plan maken hoe bepaalde problemen in de openbare ruimte aangepakt kunnen worden. Te denken valt aan hondenpoepoverlast, parkeeroverlast, verkeersovertredingen en andere overlast in de openbare ruimte. Wel gelden een aantal criteria voor deelname aan de pilot. Er moet bijvoorbeeld sprake zijn van problematiek die door meerdere inwoners wordt ervaren in een specifiek gebied of in een specifieke wijk. Ook mag er geen sprake zijn van individuele handhavingszaken. "Het project van de Meulenrakkers is een groot succes geworden. Een perfect voorbeeld voor andere initiatieven. Ik wil hierbij basisschool de Meulenrakkers complimenteren voor hun aanpak" aldus burgemeester Steven Adriaansen. Behalve het scholenproject bij De Meulenrakkers hebben nog drie andere initiatieven zich aangemeld. Het betreft projecten op het gebied van verkeer (foutparkeren en snelheid) en hondenpoep. Het project Rent a Boa wordt nu afgerond als pilot. In het handhavingsuitvoeringsprogramma 2020 is rekening gehouden met de inzet van BOA-uren voor vergelijkbare projecten. Daarmee is het de bedoeling het project Rent a Boa een vervolg te geven in de toekomst.

Eerst werden de door Thijs, Maxim en Bram naar eigen ontwerp geschilderde prullenbakken onthuld.
Na de onthulling van de prullenbakken werd het 'Kiss-and-ride' bord officieel in gebruik genomen.
Na de onthulling van de prullenbakken werd het 'Kiss-and-ride' bord officieel in gebruik genomen.