Afbeelding
Foto:

Talentvolle jonge duiven in de aanbieding

HOOGERHEIDE – De duivensport vergrijst. De tijden dat het luchtruim boven menig dorpskern in de zomer het domein voor rondtrekkende postduiven was, ligt inmiddels enkele decennia achter ons. Jongelui zijn niet langer te verleiden voor de prachtige doch ook tijdrovende hobby. Aan de andere kant nemen jaarlijks oudgedienden om diverse redenen afscheid van hun gevleugelde passie. Onlangs kondigde ook Jac van Stel uit Hoogerheide zijn weloverwogen vertrek aan.

Op zich geen wereldschokkend nieuws, wel het einde van een carrière van meer dan zeventig jaar. "Ik hoop binnenkort 86 jaar te worden, de jaren gaan tellen. De gezondheid gaat ietwat achteruit, met alle lichamelijke ongemakken van dien. Ervaar ik ook in het duivenhok. Daarom heb ik besloten om dit voorjaar nog met mijn oude duiven aan de vitesse en midfondvluchten deel te nemen. Daarna is het goed geweest. Mijn jonge duiven gaan voordien van de hand."

De routinier bewees vele jaren waar een klein hok groot in kon zijn. Reeds in zijn Zeeuwse jaren behoorde Jac van Stel tot de regionale top, ook in de Brabantse periode boekte met enige regelmaat resultaat. Zelfs in de herfst van zijn duivensportcarrière werd tot tweemaal toe een provinciale zege behaald. De huidige kolonie is opgebouwd met voornamelijk duiven afkomstig van Jan van der Putten uit Handel, wijlen Janus Sebregts uit Hoogerheide en Adrie Mieras uit Wemeldinge. De twintig talentvolle nakomelingen anno 2020 zijn medio maart 'bekwaam' en tegen ieder aannemelijk bod verkrijgbaar. Interesse of nadere informatie? Tel: 0164-613608.

Groen Links wil voldoende laadpunten

BERGEN OP ZOOM - Nu er steeds meer betaalbare elektrische voertuigen op de markt komen is een goede infrastructuur essentieel. Groen Links vraagt aandacht voor een passende infrastructuur met voldoende laadpunten voor nu en in de toekomst.

De fractie van Groen Links onderstreept het gezamenlijk belang van een goede laadinfrastructuur voor gemeente, organisaties, bedrijven en haar inwoners. "Indien consumenten een beperkt aanbod ervaren van het aantal oplaadpunten in hun wijk zal dit mogelijk de keuze voor een elektrische auto onbedoeld negatief beïnvloeden. Dit terwijl een toename van het aantal elektrische auto's juist kan bijdragen aan minder Co2 uitstoot, schonere lucht en minder verkeersgeluid. Om één en ander mogelijk te maken is het dus van belang dat de gemeente Bergen op Zoom rekening houdt met voldoende aanbod van publieke laadvoorzieningen.

Meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire

BERGEN OP ZOOM - De PvdA wil een fysiek en digitaal meldpunt waar inwoners die de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire zich kunnen melden. Via de website, sociale media en via de balie op het stadskantoor kunnen gedupeerde inwoners dan met hun vragen bij de gemeente Bergen op Zoom terecht.

Dat schrijven burgerraadslid Oguz Gözde en raadslid Joey van Aken van de Fractie PvdA Bergen op Zoom in een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders. "In ieder geval honderden, mogelijk duizenden Nederlanders zijn slachtoffer geworden van fraudejacht door de Belastingdienst. Slachtoffers, die hierdoor in de financiële problemen zijn gekomen, kunnen ook met hun gemeente in aanraking zijn gekomen. Denk bijvoorbeeld aan schuldhulpverlening, mentale en fysieke gezondheidsproblemen en verlies van woonruimte. Hoewel het kabinet deze maand heeft laten weten voor compensatie te gaan zorgen voor gedupeerde gezinnen, zullen ze niet in één keer van alle ontstane problemen verlost zijn", legt PvdA uit.

Het college liet weten geen zicht te hebben op de hoeveel en welke inwoners uit de gemeente de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire.Daarom vragen ze zich nu af: "Welke lokale en regionale acties zijn ondernomen om inzichtelijk te maken hoeveel West-Brabantse gezinnen de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire?Waarom maakt het college samen met de Brabantse Wal gemeenten in de regio of samen met de VNG geen werk van compensatie van het Rijk?"

Rijbewijskeuringen in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in MFC Kloosterhof, Huijbergseweg 3b medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs op donderdag 27 februari en maandag 30 maart. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen €50,00. Houders van rijbewijs C/D/E van 75 jaar en ouder betalen €70,00. www.regelzorg.nl. Of bel de afsprakenlijn op 088 - 23 23 300.