Alzheimercafé

BERGEN OP ZOOM - U of een naaste krijgt de diagnose Alzheimer. En dan? Op 17 februari 2020 gaan Anjes van Mierlo en Arian Pezeshk van TWB in op deze vraag. De gastsprekers Anjes en Arian hebben vanuit hun werk veel te maken met de directe thuissituatie van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Aan de hand van een checklist wordt vanaf 19.30 uur besproken wat van wezenlijk belang is om aan te denken als de diagnose eenmaal is gesteld. In de pauze is er ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen en vragen te formuleren. Na de pauze is er gelegenheid tot discussie en zullen de vragen beantwoord worden door Anjes en Arian en de aanwezige beroepskrachten. Ook mensen uit de omgeving van mensen met dementie, familieleden, vrienden en andere belangstellenden zijn welkom vanaf 19.00 uur in Woonzorgcentrum 'Het Nieuwe ABG' aan de Van Dedemstraat 13 in Bergen op Zoom.

Feestavond Waterstraot

HALSTEREN - Ze zijn bij BC de Waterstraot zo zoetjes aan begonnen met de afwerking en details van hun creatie voor de komende vastelaoved. Tijdens de open dag hebben veel belangstellenden hun snoep- en suikerfabriek bezocht om daar de eerste indruk te kunnen krijgen, de sfeer te kunnen proeven, en de geur te kunnen ruiken van alle zoets en goeds wat ze aan het publiek willen laten zien, en meegeven. Op 20 februari is er vanaf 20.30 uur de gelegenheid om te komen kijken naar de uitvoering en beleving van het motto voor dit jaar: 'Me zijn zoet gewist'. De fabriekshal aan de Canadaweg 34 in Halsteren is opgeruimd en vrijgemaakt om er een groot feest van te maken met DJ, diverse stichtingen en natuurlijk dweilbandjes.

Geheugentraining

BERGEN OP ZOOM - In ontmoetingscentrum de Korenaere aan de Korenmarkt 7 in Bergen op Zoom organiseert Activiteiten & Beweegwijzer van WijZijn Bergen op Zoom weer een cursus geheugentraining.

"Als je ouder wordt, wordt alles slechter behalve het vergeten, dat wordt beter"

Net zoals we lichamelijk meer beperkingen krijgen, neemt ook het vermogen van ons geheugen geleidelijk af. Op zich een normaal verschijnsel. Maar zeker brengt het verminderen van het geheugen ook uitdagingen met zich mee, weet WijZijn. In de cursus geheugentraining leert u de gevolgen van beperkt geheugenverlies een plaats te geven en op te vangen. Het gaat daarbij niet om problemen of dementie, maar puur over de normale achteruitgang van het geheugen. De cursus start op dinsdag 31 maart en krijgt een vervolg op 7, 14, 21 en 28 april van 13.30 tot 15.30 uur. Informatie en/of opgeven bij Beweegwijzer: telefoon 237056 of e-mail activiteiten@wijzijntraversegroep.nl

Lezing bij Rozenkruis

BERGEN OP ZOOM - Het Lectorium Rosicrucianum houdt op donderdag 18 februari een lezing met het thema 'Transfiguratie door groeiend bewustzijn'. Toegang is gratis, aanvang 20.00 uur. Het adres is de Blauwehandstraat 21 te Bergen op Zoom. Het Lectorium Rosicrucianum, of Rozenkruis, is een moderne gnostieke geestesschool.