Afbeelding

Tafelronde 57 in actie voor WijZijn

BERGEN OP ZOOM - Ieder jaar ondersteunt Tafelronde 57 Bergen op Zoom een goed doel. Dit keer zetten de 18 leden - alle mannen tussen de 18 en 40 jaar - zich in voor de welzijnsdiensten van WijZijn Bergen op Zoom. Op zaterdag 14 maart knappen zij tuintjes op van mensen die dit zelf niet kunnen. Denk hierbij aan mensen met lichamelijke of mentale beperkingen, onvoldoende financiële middelen en/of een beperkt sociaal netwerk. "We willen dit keer echt iets dóén voor de Bergse samenleving, de handen uit de mouwen steken. Via het Vrijwilligers Informatie Punt Bergen op Zoom kwamen we in contact met WijZijn", zegt voorzitter Vincent Heijligers. De welzijnsdiensten van WijZijn zijn er voor inwoners van de gemeente Bergen op Zoom van 55 jaar en ouder én voor zelfstandig wonende mensen met een handicap. De eerste Nederlandsche Tafelronde werd in Utrecht opgericht in 1946, waarna er in rap tempo vele volgden. Vandaag de dag is het een zeer actieve vereniging met ruim 3.006 tafelaars en 193 lokale vestigingen, waaronder sinds 1956 die in Bergen op Zoom. In 2019 zette Tafelronde 57 Bergen op Zoom zich in voor Stichting Leergeld Brabantse Wal.

Veilig honk overbodig geworden door mobieltjes

HALSTEREN - REGIO - Het bestuur van de Stichting Veilig Honk overweegt de stichting op te heffen. De behoefte aan aanbel-adressen langs fietsroutes voor scholieren lijkt sterk te zijn afgenomen. "De afgelopen jaren is er op communicatief gebied voor de leerlingen en ouders heel veel veranderd. Alie leerlingen in het Voortgezet Onderwijs zijn in het bezit van een mobiele telefoon. Dit is de reden dat er de afgelopen twee jaar veel minder gebruik is gemaakt van de Honken", aldus Frank Looijen, voorzitter Stichting Ondersteuning Veilig Honk. "Navraag door het bestuur van de Stichting, heeft opgeleverd dat er honken zijn waar de afgelopen twee jaar niemand heeft aangebeld. Als er al aangebeld werd, was dit maximaal een of twee keer in een jaar. Deze ontwikkeling is voor het bestuur aanleiding geweest om te onderzoeken of wij nog van maatschappelijke meerwaarde zijn." Het bestuur is voornemens om de Stichting op te heffen en vraagt de honkbeheerders of ze het eens zijn met dit voornemen.

Kijk Binnen Bij Bedrijven

REGIO - In de week van 16 tot en met 21 maart organiseert Samen in de Regio de derde editie van Kijk Binnen Bij Bedrijven. Bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal kunnen aansluiten, om hun deuren open te zetten. Meedoen is gratis en belangstellenden een kijkje laten nemen, levert altijd wat op voor werkgevers, maatschappelijke organisaties en verenigingen. Het netwerk van Samen in de Regio is recent uitgebreid met meer partners uit het middelbaar onderwijs, VMBO en MBO. "We maken hen al warm voor Kijk Binnen Bij Bedrijven en met succes. Zij zien het als dé kans voor hun studenten en scholieren zich te oriënteren op keuzes die zij gaan maken", vertelt Anita Karremans van Samen in de Regio. Iedereen die graag eens binnen kijkt bij een bedrijf of organisatie kan zich vanaf 10 februari aanmelden, ook via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl. Het is gratis en ieder kan zoveel bezoeken inplannen als hij of zij maar wil.

Gemeente maakt bomenbestand weer op orde

GEMEENTE WOENSDRECHT - Woensdrecht, de groene gemeente op de Brabantse Wal, telt maar liefst 11.000 bomen in de gemeentelijke buitenruimte. De gemeente heeft een zorgplicht voor deze bomen, waarbij veiligheid van inwoners en weggebruikers voorop staat. Met noodzakelijk, dan wel regulier onderhoud wil de gemeente bereiken dat het boombestand vanaf de zomer van 2020 weer geheel op orde is. Uit de controle van alle gemeentelijke bomen bleek eerder al dan zo'n 80 bomen gerooid moesten worden omdat hiervan de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. Deze werkzaamheden zijn eerder al gecommuniceerd en uitgevoerd. Denk hierbij aan de bomen langs de Hollandse Weg in Huijbergen. Daarnaast komt uit de inspectie ook naar voren dat aan circa 3600 bomen veiligheidsproblemen verholpen moeten worden. Wethouder Van Agtmaal: "Wanneer bomen regelmatig onderhouden en gecontroleerd worden, vermindert dit toekomstige veiligheidsproblemen en tevens borgen we hiermee een gezond bomenbestand. Om de werkzaamheden nog voor de zomer van 2020 af te ronden, is er nu voor gekozen om het zaag- en registratiewerk te laten uitvoeren door een externe partij. Onze buitendienst zorgt wel voor het afvoeren van het snoeiafval".

Ontmoetingsplaats voor (ex) kankerpatiënten

OSSENDRECHT - Het Getij is de ontmoetingsplaats voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten. Er zijn de komende week diverse activiteiten. Op dinsdag 18 februari is er een ochtend met ontspanningsoefeningen, op woensdag is er een koffie- en thee-ochtend en op donderdag een workshop tiffany en glas-in-lood in Huijbergen. Van 25 tot en met 27 februari is Het Getij gesloten in verband met de voorjaarsvakantie. Dinsdag 3 maart is Het Getij weer geopend. Nadere informatie over de activiteiten is te vinden op de website: www.hetgetij.com
Bellen voor informatie kan naar 0622823531 (Ossendrecht) of 0622823504 (Bergen op Zoom).

Kindermiddag Neptinus en Onder Water Wereld

LEPELSTRAAT - Gemeenschapshuis 't Patronaat aan Kerkstraat 84 in Lepelstraat staat zondag 16 februari in het teken van een carnavals-kindermiddag. Thema is Neptinus en de Wonder Water Wereld. Aanvang is 14.00 uur; vergeet je duikbril niet!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding