De Plusbus is een uitkomst voor mensen in Lepelstraat.
De Plusbus is een uitkomst voor mensen in Lepelstraat. Foto:

Plusbus biedt uitkomst

LEPELSTRAAT - Vanaf 5 februari is er een nieuw initiatief in Lepelstraat waarbij de woensdagochtend zomaar een ochtend kan worden waar 55-plussers naar uitkijken.

Hoe lastig is het om in Lepelstraat te wonen en geen bakker om de hoek te hebben of een supermarkt en je anderen moet lastigvallen met de vraag of ze wat boodschappen willen meebrengen. Jessy van Hooydonck van het Sociaal Team Lepelstraat/Halsteren: "Van 9.00 tot 10.00 uur is de prikpost in buurthuis 't Weike. Tijdens en aansluitend is er op woensdagochtend de mogelijkheid tot het nuttigen van een bakje koffie of thee, wel op eigen kosten. Om 10.15 uur zal er een busje vertrekken, die u en de anderen naar Halsteren brengt zodat de boodschappen gedaan kunnen worden. Met elkaar is toch veel gezelliger dan alleen?! Omstreeks 11.30 uur wordt u weer veilig thuisgebracht en worden de boodschappen, mits dat voor u lastig is, door de chauffeur in uw gang geplaatst."
Een retourtje, kost €3,60. Eventueel kunt u ook uw rollator meenemen! Aanmelden is wenselijk, bel uiterlijk dinsdag op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur naar de Plusbus op het nummer 06 38 26 72 51 en vermeld dat u wilt vertrekken vanuit 't Weike. Dit is een initiatief van het Sociaal Team Lepelstraat/Halsteren vanuit WijZijn Bergen op Zoom, Stichting Plusbus Halsteren-Lepelstraat en SKW Lepelstraat.