Afbeelding
Foto:

Het enthousiasme van Baas

HALSTEREN – Vierentwintig jaar is een lange tijd, maar het dubbele – en waarschijnlijk meer – is nodig om het enthousiasme van Pieter Baas over zijn vakgebied te temperen. Met enthousiasme staat of valt alles, zeker voor een hypotheekadviseur. Want, zo benadrukt Pieter Baas, een hypotheek is een enorme investering, die vaak bepalend is voor je toekomst.

Baas Assurantiën is een vanzelfsprekendheid in de Halsterse Dorpsstraat, net als De Hypotheekshop. Piet Baas, de vader van Pieter, begon in 1978 als zelfstandig makelaar, en besloot zich ook te specialiseren in hypotheken en verzekeringen. Dat assurantiekantoor werd een gezond, zelfstandig bedrijf, waarvan Pieter het roer sinds 2004 in handen heeft. Verzekeringen zijn er de core-business. Dat is, vindt Pieter nog altijd, een gevoelskwestie. Een kwestie waarin een deskundige, en vertrouwde adviseur het verschil kan maken. En datzelfde geldt voor het afsluiten van een hypotheek. "Ons werk draait meer om mensen dan om verzekeringen en hypotheken", zegt Pieter Baas, "ik heb tekeningen van kinderen van klanten van vroeger, en die kinderen komen hier nu zelf om een hypotheek af te sluiten. Dat is gewoon heel gaaf. Dat vertelt mij dat we ons werk goed doen."

In elk leven en in elke situatie betekent het afsluiten van een hypotheek dat er een enorme beslissing wordt genomen. Met een hypotheek neem je een schuld op je, waaraan je vaak gedurende 30 jaar afbetaalt. Dat je die last kunt dragen, en dat het aflossen gemakkelijk, comfortabel en zonder risico's verloopt is belangrijk. Zeker in een huizenmarkt waarin snel – soms razendsnel – beslissen noodzakelijk is, is de rol van de adviseur belangrijk. "Wij willen onze klanten begeleiden naar een goed eindresultaat. Een goed eindresultaat, dat betekent dat je het vertrouwen hebt dat je 'ja' kunt zeggen tegen je droomhuis als de situatie daarom vraagt, zonder dat je slapeloze nachten hebt. Wij zijn in staat om snel te schakelen, en zijn altijd te bereiken. De deur staat altijd open in de Dorpsstraat, dat weet Halsteren al jaren."

Voordelen
De komende jaren krijgen er in Halsteren en omgeving veel nieuwbouwprojecten vorm. Op dit moment zijn Pieter Baas, zijn collega Pieter Jacobs en hun team dus veel bezig met nieuwbouwhypotheken. "In Halsteren worden veel mooie, nieuwe woningen gebouwd", zegt Pieter, "en een nieuwbouwhypotheek heeft enkele belangrijke voordelen. Je betaalt geen kosten koper, en de bijkomende kosten zijn lager dan wanneer je een bestaande woning koopt. Als je daarbij optelt dat je een nieuwbouwwoning helemaal naar je eigen smaak kunt vormgeven, dan begrijp je dat het een aantrekkelijke optie is. Wij adviseren graag, en niet alleen voor nieuwbouwwoningen. Wij zijn geïnteresseerd in alle huizen. Zien hoe klanten hun woning kiezen, vormgeven en inrichten verveelt nog lang niet."

Onderscheidend
Ook op verzekeringsgebied heeft Baas geen tijd om zich te vervelen. Zoals altijd is de verzekeringsmarkt flink in beweging. De mooiste ontwikkeling vinden Pieter en zijn collega's het feit dat steeds meer mensen internet links laten liggen. "Verzekeringen en hun voorwaarden zijn vaak erg complex. Op internet is het makkelijk scoren met een lage prijs, maar wij zijn niet duurder en kunnen bovendien namens onze klanten waken voor de beste voorwaarden", zegt Pieter, "want het belangrijkste van een verzekering is niet de premie, maar dat je geholpen wordt als je schade hebt. Weten dat je je klanten goed verzekerd naar huis laat gaan is een mooi gevoel. Nee, dat verveelt ook nog lang niet. Wij zijn gewoon heel enthousiast over wat we doen, en dat enthousiasme is ons onderscheidende vermogen."

Meer informatie op www.baas.nl