Afbeelding
Foto:

Eenduidige aanpak drugscriminelen

REGIO - De gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Tholen slaan de handen ineen bij de bestuurlijke aanpak van drugscriminelen. De aanpak rondom het sluiten van drugspanden wordt voortaan eenduidig uitgevoerd. Het maakt niet meer uit in welke gemeente de drugscrimineel actief is. Binnen het politiedistrict De Markiezaten gelden overal dezelfde uitgangspunten in de aanpak en sluitingstermijnen voor drugspanden.

Drugscriminaliteit wordt door de politie en het openbaar ministerie strafrechtelijk aangepakt. Vaak resulteert dat in een gevangenisstraf, taakstraf of geldboete en inbeslagname van drugs en drugskapitaal. Deze aanpak is gericht op het straffen van de persoon die een strafbaar feit heeft gepleegd.

Ook hoogbouw kan GFT-afval scheiden

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Voor een aantal hoogbouwlocaties start op 1 februari een pilot voor het scheiden van GFT afval uit het restafval. Tot op heden werd GFT afval in ondergrondse restafvalcontainers verzameld. Daarnaast trekt vanaf 7 maart een GFTeam op twee zaterdagen langs de deuren om inwoners te wijzen op het juist aanbieden van GFT-afval en het feit dat etensresten daar ook bij horen. Voortaan wordt dan ook gesproken van GFT+E. Tijdens de pilot ontvangen inwoners een flyer met uitleg over GFT+E en een GFT+E-verzamelbakje voor op het aanrecht, met daarbij behorende composteerbare zakjes. Inwoners van de flats aan de Stelleweg, Le Grandstraat, Hortensialaan en Rembrandtstraat krijgen vanaf 1 februari de mogelijkheid om GFT+E afval apart aan te bieden. Hiervoor worden speciale GFT+E cocons geplaatst. Daar is geen Saverpas voor nodig. In Meilust en in de Julianastraat in Halsteren komt het GFTeam op zaterdagen 7 maart en 4 april langs bij zo'n 200 adressen. Deze laagbouwhuishoudens kunnen het GFT+E al jaren kwijt in hun eigen groene container. Het GFTeam komt langs om inwoners extra aan te sporen hun GFT+E beter te scheiden.

Cupcakes actie Caritas voor een goed doel

HALSTEREN - Al enige tijd liepen misdienaar Frans Cox en lectrice Noa Pavljasevic van de parochiekern Halsteren rond met plannen een actie op touw te zetten om daarmee geld bijeen te brengen voor een goed doel. Na overleg werd besloten cupcakes te gaan bakken. Samen met een van de ouders hebben Noa en Frans in de afgelopen periode verschillende ondernemers in Halsteren bezocht om sponsoren te zoeken teneinde hun plan te kunnen verwezenlijken. Tot hun grote vreugde hebben Albert Heijn, PLUS supermarkt, Lidl en Bakker Bogers producten gedoneerd om de cupcakes te kunnen maken. En zo gebeurde het dat zowel in huize Pavljasevic als in huize Cox de initiatiefnemers met hulp van hun ouders samen maar liefst 240 overheerlijke cupcakes hebben gebakken! Die hebben ze op Kerstavond ná de Familiekerstviering en ná de Nachtmis aan de kerkgangers te koop aangeboden. Daarbij heeft Frans hulp gehad van Roel (broertje/misdienaar) en Noa van Amy (zusje/misdienaar). En hoewel er 30 cupcakes overbleven, hebben ze samen toch €233,- opgehaald! Sommige mensen hebben flink in hun portemonnee getast en doneerden zodoende extra voor het goede doel! Aan welk Caritasdoel het geld uiteindelijk besteed gaat worden is op dit ogenblik nog niet bekend. Daarover zal met de contactpersoon van de Parochiële Caritas Instelling nog gesproken gaan worden. Het liefst zien Frans en Noa dat het geld terecht komt bij kinderen, die het niet zo goed hebben als zij zelf.

Ontmoetingsplaats voor (ex)kankerpatiënten

OSSENDRECHT - Het Getij is een ontmoetingsplaats voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Er zijn de komende week weer activiteiten in of vanuit Ossendrecht. Dinsdag 11 februari zijn er 's ochtends ontspanningsoefeningen. Woensdag 12 februari is er een workshop breiboezem. Donderdag is er een workshop tiffany/glas-in-lood in Huijbergen. Nadere informatie over de activiteiten is te vinden op de website van Het Getij: www.hetgetij.com Info: Ossendrecht 0622823531 Info: Bergen op Zoom 0622823504.

Postzegelruilbeurs Onderling Contact

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 10 februari 2020 wordt weer een bijeenkomst bij postzegelvereniging Onderling Contact gehouden in buurthuis de Kastanje aan de Kastanjelaan 164 te Bergen op Zoom. Het bestuur zal u alvast wijzen op het 65-jarige jubileum van de vereniging later dit jaar en haar plannen gaan ontvouwen. Op deze avond kunt u verder weer volop genieten van de vele aanwezige postzegels en met uw postzegelvrienden de nodige wetenswaardigheden delen. De ruilavond begint om 19.30 uur en eindigt omstreeks 22.00 uur. Via de diverse aanwezige insteekboeken heeft u altijd een goede mogelijkheid om uw collectie nader aan te vullen. Mocht dit onverhoopt niet mogelijk zijn, dan kunt u aan de koopjestafel vast wel wat vinden en de veiling biedt anders genoeg verzameluitdagingen. De toegang is gratis en u kunt kosteloos in de buurt parkeren.

Wandel en zamel geld in voor de Roparun

BERGEN OP ZOOM - Dol op natuur, wandelen en warme chocomel? Dan is de Winterwandeling op zaterdag 15 februari 2020 tussen 09:00-17:00 uur zeker iets voor u. Samen met familie en/of vrienden kunt u verschillende afstanden wandelen. De 5,5 km en de 11 km gaan door Bergen op Zoom, de 22 km gaat ook door het bosrijk buitengebied van Bergen op Zoom. Het inschrijfgeld van de wandeltocht wordt gedoneerd aan Stichting Runningteam de Fitfabriek ten behoeve van de Roparun. Inschrijven kan tot donderdag 13 februari 12:00 via de website: www.runningteamdefitfabriek.nl Ook is het mogelijk om een losse donatie te doen via het aanmeldingsformulier. U kunt zich uiteraard ook op de dag zelf inschrijven (gelieve contant te betalen). 5,5 KM inschrijven tussen 10.30 en 11.45 uur – kosten €5; 11 KM inschrijven tussen 10.00 en 11.00 uur – kosten €7,50; 22 KM inschrijven tussen 09.00 en 10.00 uur – kosten €10,- Locatie: Sportza De Boulevard Noord 6 te Bergen op Zoom.

Afbeelding