Zwembad

Ik heb kennissen in Den Hout vlakbij Oosterhout. Net als bijna iedereen daar hebben die mensen een boerderij en net als bij al die andere boeren stinkt het daar naar de stront. Nou hebben ze daar in de buurt zo'n prachtige boerderij omgetoverd tot een kinderdagverblijf en weet u wat: het stinkt daar. Ze hebben hemel en aarde bewogen om van die stank af te komen, maar als er iets in essentie stinkt dan blijft het stinken.

Met dat zwembad in Bergen op Zoom is precies hetzelfde aan de hand: als er iets in essentie stinkt dan blijft het stinken. Als de beginbouw, het fundament, de basis niet deugt, dan kun je blijven repareren en allerlei lapmiddelen inzetten. Die zullen absoluut geen effect hebben.

Ik zou zeggen Bergse politiek: trek eens na welk college indertijd opdracht gegeven heeft voor dat gedrocht. Het zou zomaar kunnen dat er nog 'schuldigen' in de Bergse raad zitten. Spring die collegeleden van toen maar in de nek en niet wethouder Stinenbosch, die van een stinkende mesthoop ook geen welriekende bloementuin heeft kunnen maken.