Afbeelding
Foto:

Presentatie Watersnood

HALSTEREN - Dinsdag 11 februari zal er bij Heemkundekring Halchterth in Hof van Ram aan De Beeklaan 29a een fotopresentatie gegeven worden over de Watersnood. De werkgroep fotografie heeft in de loop van de jaren heel veel fotomateriaal verzameld. In de laatste twee jaren is er weer nieuw materiaal aan toegevoegd. Aanvang presentatie 14.00 uur. De zaal is open: 13.30 uur. Toegang gratis. Wel van te voren aanmelden. Dat kan via e-mail bij Janus van der Zande janusvanderzande@home.nl of Joop Baldal jgbaldal@tele2.nl of Suus Nefs f.nefs@kpnmail.nl. Geeft u snel op want wanneer de zaal vol is kunt u niet binnen. Eventuele uitwijkdatum is dan 18 februari.

Breicafé van start

LEPELSTRAAT - In januari is het haak- en breicafé in 't Weike weer van start gegaan. Het vindt plaats om de 14 dagen, de volgende editie is op 6 februari. 't Weike is geopend vanaf 13.00 tot 16.00 uur. Wil je een ander handwerkje meebrengen, dan kan dit natuurlijk ook. Iedereen is welkom al is het alleen voor gezellig praatje. Entree is gratis, consumpties voor eigen rekening.

Biljartclub Moermont zoekt nieuwe leden

BERGEN OP ZOOM - De biljartclub van soos Meilust, die elke maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag speelt in de ontmoetingsruimte van Moermont, zoekt nieuwe leden. Bent u geïnteresseerd? Wij nodigen u van harte uit eens langs te komen.

Valcursus bestaat 5 jaar

HOOGERHEIDE - De cursus 'Val niet of val zo' bestaat 5 jaar. Vrijdag 14 februari 2020 is er een informatiemarkt over gezond en veilig ouder worden. Om 10:30 uur zal Burgemeester Adriaansen de markt openen en is er een demonstratie van 'Val niet of val zo'. Er zullen kraampjes aanwezig zijn van verschillende organisaties. Tijden: 10.30 tot 13.00 uur. Locatie: Theaterzaal Kloosterhof.

Zesde SKW muziekkwis

LEPELSTRAAT - Het is echt een traditie aan het worden, want inmiddels staat op 8 maart 2020 al weer de zesde editie van de SKW Muziekkwis op het programma. Diverse teams hebben alle vijf vorige afleveringen meegedaan en blijven ook meedoen. En dat ziet SKW natuurlijk graag. "Maar we zijn zeker ook superblij met nieuwe teams." Teams kunnen zich vooraf per e-mail aanmelden via skw@home.nl, onder vermelding van een leuke teamnaam, de naam van de teamcaptain, en het aantal personen. De kwis begint om 14.00 uur en duurt naar verwachting tot 17.00 uur.

EHBO Lepelstraat

LEPELSTRAAT - De afdeling Lepelstraat van de EHBO bestaat al meer dan 60 jaar. Een belangrijke organisatie die ondersteuning biedt bij tal van evenementen en activiteiten in Lepelstraat. De afdeling telt circa 25 leden die regelmatig lessen volgen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Daarnaast geven erkende instructeurs speciale cursussen voor elke belangstellende, bijvoorbeeld over het gebruik van AED -apparaten. Het vestigingsadres is 't Weike aan de Kerkstraat 82. Het bestuur van de Lepelstraatse afdeling zit dringend verlegen om nieuwe bestuursleden om deze organisatie te behouden. In principe draait de vereniging goed, ze is financieel gezond maar ontbreekt het aan voldoende leidinggevende bestuursleden. Bestuursleden houden zich bezig zich met de activiteiten- en cursusplanning, verlenging van diploma's, een keer of vier per jaar vergaderen en de contacten met de leden. Een bestuurslid behoeft niet noodzakelijk zelf een EHBO-diploma te hebben. Om kunnen gaan met e-mail, WhatsApp en internet is wel belangrijk. Kandidaten kunnen zich per e-mail melden via: SKW@home.nl

Lezing: Tuinboeketten

BERGEN OP ZOOM - Maandag 10 februari 2020 is er om 19.30 uur een lezing in het S.V.W. Ontmoetingscentrum aan het Zonneplein 63 in Bergen op Zoom. Marc Vermeulen, van beroep tuinarchitect, maar daarnaast bestuurslid van de afdeling Vlaanderen van Groei & Bloei (tuinpunt.be), komt deze avond van alles vertellen over de bloeiende planten in zijn tuin. Voor leden van Groei & Bloei met maximaal 1 introducé gratis, voor niet-leden en meerdere introducés 3,50 euro per persoon.

Vastenavend voor         mensen met dementie

BERGEN OP ZOOM - Op maandag 10 februari organiseren de vrijwilligers van het Alzheimercafé Bergen op Zoom, samen met de werkgroep DVG, een gezellige middag, die in het teken staat van "Vastenavend in Bergen op Zoom". De bijeenkomst vindt plaats in Woonzorgcentrum Jacqueline aan de Jupiterweg (bij Rozenoord), in Bergen op Zoom en begint om 14.00 uur. Voor mensen met dementie en hun naasten en familieleden. Graag aanmelden via email malovl@home.nl of via tel.: 06-34540835.

Gewond bij ongevallen

HALSTEREN - Bij een eenzijdig ongeval op de Nieuw- Beijmoerseweg tussen Halsteren en Bergen op Zoom zijn zondagmiddag twee mensen gewond geraakt. Bij een verkeersongeval op de A4 bij Halsteren is in de nacht van zaterdag op zondag een personenauto ondersteboven op de snelweg terecht gekomen. Een gewonde is overgebracht naar het ziekenhuis.

Afbeelding