Robin Schipperijn, Jibbe Sebrechts en Gijs Verresen
Robin Schipperijn, Jibbe Sebrechts en Gijs Verresen Foto:

WVV'67 wint onderlinge twist

HOOGERHEIDE – De Vierde Klasse B had METO-WVV'67 als ouverture voor kalenderjaar 2020 in petto. Op zaterdag 24 januari fungeerde een in mist gehuld Jac van Hoek Sportpark in Hoogerheide als decor voor het tiende hoofdstuk in de Gentlemen Derby. Van de onderlinge Woensdrechtse twisten vormt de confrontatie van de Tricolores en The Greenblack Army qua bloedlijnen de meest beladen uitvoering. Winst op de naaste buurman of broer heeft net dat beetje meer!

Jibbe

Speciaal voor de gelegenheid was Jibbe Sebrechts als VIP te gast. De snelle linksback van METO JO-12 heeft een hard schot, is fan van Ajax en heeft Matthijs de Ligt als voorbeeld. Op de training doet hij liever partijtje dan positiespel. De aanwezigheid van jonge METO-aan bracht de hoofdmacht geen geluk.

Lichtpuntje bij de hervatting van het seizoen vormde de eerste basisplaats in veertien maanden voor METO-middenvelder Ruben Doggen. De rentree sorteerde niet direct in een veldoverwicht voor subtopper METO. Het eerste half uur kabbelde rustig voort met een verdwaald schot van Jens Hermans op de paal en enkele WVV-ballen voorlangs als hoogtepunten. In de 38e minuut zorgde een indraaiende corner voor verwarring. Misverstand in de METO-defensie en het was Thimo Rottier die van dichtbij goalie Hugo Bos verschalkte en WVV'67 op voorsprong bracht, 0-1.

Na de thee drong METO aan doch zonder echt gevaarlijk te worden. Het bleef in de wedstrijd daar WVV'67 verzuimde een paar vlijmscherpe counters niet in doelpunten om te zetten.

Energie

Ronald Broos, die deze week zijn contract bij METO met een seizoen verlengde, was helder in zijn commentaar. "WVV'67 deed het gewoon goed. Het was van beide kanten geen beste wedstrijd. Bij ons was er te weinig balsnelheid waardoor we niet tot fatsoenlijke aanvallen kwamen. Daarnaast hebben we veel moeite met het fysiek sterke en energieke spel van WVV'67. We mogen ons verwijten dat we stonden te slapen bij standaard situaties. Echter geen enkel excuus. WVV'67 was feller en derhalve op basis van inzet een verdiende overwinning."

Collega Gerard Lazarom kan de lezing beamen. "We hebben misschien niet het beste team maar als je goed in je organisatie blijft spelen en je brengt vervolgens heel veel strijd en beleving, dan kun je ook ver komen. Jammer dat we de 0-2 niet konden maken, hierdoor bleef het tot de laatste minuut spannend."

METO:
Hugo Bos, Dennis Wilting (80. Quinten Hunting), Levi Deelen, Donovan de Weert, Johan van Kalmthout, Martijn de Nijs, Ruben Doggen (70. Marijn van Kalmthout), Jens Hermans, Martijn Pieters, Joep van Kalmthout, Gijs Verresen.

WVV'67:
Brian Verbrugge, Matt Luijkx, Stijn Prop, Sander de Nijs, Max van Elzakker (88. Thijs van Tillo), Thijs de Ron , Tomlin Smits (43 Nick Stolwerk), Thimo Rottier, Youri van der Meulen (70. Hessel van Aalzum), Robin Schipperijn, Quirijn Schevenhoven.